Tirsdag 14. februar inviterer Musikknyheter.no til konsert med to spennende band på The Crossroad Club i Oslo. Kosmik Boogie Tribe, som her gjør sin debutkonsert, håper på hæla i taket, knallhøye gitarer og blodflekker på scenen, mens kveldens andre band, The Devil & The Almighty Blues, forventer en kanonartig kveld med plenty av venner, øl og gode folk tilstede.

Blues, Rock og Australia
Morten i Kosmik Boogie Tribe, forteller at bandet har et sterkt ønske om at publikum skal få opp øynene for enkel, hardtslående gitarrock, og sier de har fått nok av synth og sutring nå. Han forteller at bandet, som oppstod i 2011, har latt seg inspirere av den australske rocken, som de mener representerer noe grensesprengende mer aggressivt enn rocken man for eksempel finner i England og USA. De ønsker å by på god gammeldags hardrock, ikke metal, med enkle akkorder spilt veldig høyt uten veldig mye føzz, og sier at dette soundet er inspirert av Lobby Loyde og Rob Riley, to australske supermenn på rytmegitar.

Morten forteller videre om forventningene de har til kveldens andre band, og hvilket forhold disse to egentlig har:

- Vi og The Devil & The Almighty Blues har en stund delt øvingslokale og sitter ofte ved den samme bardisken. De spiller en ganske så skjeggete musikk kan du si, og vi forventer seige og sugende riff som kommer veltende ut av Marshall-veggen de har med seg. Det legges opp til fest og alle må sikre seg debut 7” deres på vei hjem.

The Devil & The Almighty Blues stemmer i, og utdyper relasjonen:

- Forhold eller slektskap kan man jo saktens kalle det, selv om det er kjemisk fritt for utukt. Samtlige av bandmedlemmene er i samme daglige omgangskrets, og har vært det i årevis. Gamle kjenninger, kompiser, svirebrødre, kolleger, bandmedlemmer.. Kall det hva du vil, lista er lang, men dette er i alle fall en haug med folk som kjenner hverandre godt og som deler en kjærlighet til en viss type musikk. Vi forventer å få høre er en super, blodtrimma utgave av Kosmik Boogie Tribe, og håper de leverer et helt over styr kick-ass show.

The Devil & The Almighty Blues, som mener de selv spiller en form for bluesbasert rock, forklarer så at dette er blues som ikke er i nærheten av den klassiske gubbe-bluesen, og at det er rock som ikke ligner på flat-pedal rock'n'roll. Musikken er seig og tung, og bandet har latt musikken forme seg selv ut i fra kjemien de har som enhet, en naturlig utvikling for et band som består av en gjeng karer med musikalsk egenart. Bandet henter sin insipirasjonen fra 70-tallet, med band som Son House, November og Endless Boogie, og hadde sine to første konserter i sommer på Total i Tønsberg og Last Train under Klubb-Øya.

Forventninger til det nye året
Gutta i begge band gir inntrykk av at de har store forventninger til både konserten førstkommende tirsdag og til det nye året, etter en periode med mye hardt arbeid. Morten forteller litt om hva de i Kosmik Boogie Tribe har jobbet med i det siste, og hva de forventer å oppnå i tiden fremover:

- Vi står mye og blåser ut ørevoks og svetter på øvingslokalet før en av oss må på jobb på puben, og da blir stort sett vi andre med for å prate piss og om hvor mye vi hater ukulele. Vi har ikke spilt live før og har foreløpig ingen utgivelser på nakken, men øvingsopptak samt musikkvideoer er laget og finnes på diverse nettsider. Responsen på disse har vært veldig positiv og vi er inspirert til å fortsette å lage mer musikk. Vi har blant annet en fan i den anerkjente amerikanske undergrunnskunstneren Sean Starwars, som har laget en konsertplakat til oss. I tiden fremover skal vi gjøre vårt beste for å mase oss til en svær plate-deal, og blir det noe av så vil verden få høre mer knallhard gitarrock og historier om steppedansere, bergensbølgen, finske surfere, drikking og ufoer.

Gutta i The Devil & The Almighy Blues ligger heller ikke på latsiden, og forklarer:

- Vi har en idé om et band rotfesta i gammal blues uten å være et klassisk forgubba og nitrist pub-bluesband. Det er kanskje vinter og hverdag, jobbing og forplantning, men vi har forhåpninger om å få gjort noe i månedene som nå kommer. En 7" er som sagt på vei, og tanken om å få spilt inn et helt album ligger også å murrer ganske friskt i hodet. Vi har kun vippa av oss to konserter som band noensinne, men mottakelsen på disse var det slettes ikke noe å utsette på og det er selvsagt inspirerende. Videre driver vi å lukter på noen konserter i tiden som kommer, både klubbkonserter og festivalgigs, men i skrivende stund så er det ikke mye av dette som er fastsatt.

Kosmik Boogie Tribe og The Devil & The Almighty Blues fremstår som to band med sterk tro på det de driver med, og som verdsetter samhørigheten de har i både musikk og vennskap. Tirsdag 14. Februar inviterer de til fest på The Crossroad Club i Oslo, og om du er interessert i ny og spennende norsk rock så bør du kjenne din besøkelsestid.
Kjøp billetter her!