18 år gamle Sigrid Raabe som er aktuell med låten “Known You Forever” som ruller på P3 om dagen. Vi tok en prat med Sigrid for å høre mer om det kommende albumet og litt til.

Gratulerer med ny singel, fortell litt om låta.
 
- Tusen takk, det er veldig gøy å endelig ha noe nytt ute! Av hensyn til personen låta handler om, kommer jeg ikke til å fortelle hva den handler om. Uansett, sangen begynte som en travel up-beat pop-låt på piano. Og så brøt synth-helvete løs i Ocean Sound Recordings med bandet. P3 har i etterkant sagt at vi med den låta nærmer oss et nytt sound som synes å ligge nærmere britisk pop à la Two Door Cinema Club. Dette er noe jeg ikke koblet før jeg leste den saken, men det er vel sånn jeg er med inspirasjonskilder.


Hva er planene i forhold til debutalbum? (er du i gang, isåfall med hvem og hvor skal det spilles inn osv.)

- Vel, vi er i gang med innspilling, men ting tar tid på grunn av at jeg går i tredje klasse på vgs. Det er jeg og bandet mitt, bestående av Martin Abelvik (produsent, synthist, gitarist), Simon Berg (gitarist), Kristian Vågen (synthist), Brynjar Blomvik (bass) og Marius Myhre (trommis), som holder på i Ocean Sound Recordings på Giske. Av og til kommer korister til studio; Kjetil Olsen Amdam og søsteren min Johanne Raabe, som begge to synger på Known You Forever, og Kornelia Melsæter.


Du har allerede rukket å være med i et stort TV-show da du spilte på Gullfisken på TV2 i fjor, hvordan var det?
 
- Det var veldig spesielt. Dette med TV er rart, for plutselig er det veldig viktig å ha bra sminke og fine klær, noe jeg ellers ikke legger så altfor mye vekt på. Likevel var veldig gøy, og det hadde vært kult å spille på nasjonal TV igjen.
 

Anmeldere er flinke til å sammenligne nye band med andre band. Hvis du selv måtte beskrive dere selv og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?
 
- Det er et veldig skummelt spørsmål, jeg blir jo veldig redd for å ta meg vann over hodet. Som sagt ble Known You Forever sammenlignet med Two Door Cinema Club, og det er jo veldig stas. Ellers tror jeg Coldplay, Highasakite og Florence + The Machine har veldig mye å si i låtskrivingsprosessen jeg holder på med ved pianoet. Det der ble ikke to sammenligninger, men så handler jo ikke musikk om å følge et format heller da.

Hvis du skulle spille en coverlåt på din neste konsert, hva kunne du tenkt deg å spilt?

- Midnatt – Hester, så kunne jeg fått både prøve å rappe og synge på norsk. Gøy.


Hvis du skal trekke frem tre inspirasjonskilder, hva må med?

- Utenom de gamle greierne til Coldplay (siste skiva er katastrofe) og Highasakite må Adele, Sam Smith og Two Door Cinema Club nevnes.


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener du man bør følge med på?

- Away, Padawan (flere av guttene i bandet mitt spiller her), Chain Wallet er tre band alle burde følge med på. Jeg er også veldig spent på de nye greierne til Verdensrommet, men det jeg gleder meg aller mest til, er det nye soloprosjektet til Anna Melkild fra Sassybeat. SPENNENDE.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Det er ikke bare sviskepop jeg har på ørene – jeg er veldig glad i house, spesielt remixer, og indie, døllt begrep, som for eksempel High Highs og Kings Of Convenience. Jeg er nok en som hører mer på singler enn skiver, men har hørt veldig mye på Bloom-skiva til Beach House i det siste. Wow. Og så har jeg fått dilla på Briskeby-slageren Propaganda og I'm Not The Only One – Sam Smith (Grant Nelson Remix).

Se eksklusiv live-video fra Ocean Sound studio her: