Frk.Fryd er for tiden aktuelle med det herlige albumet, Hjertebank. De opplever mye positiv buzz rundt utgivelsen, og har allerede fått radiolistet fire singler fra platen. Den nyeste singelen, Bittert Mareritt har med seg Robbie Eikevik fra Loddefjordbandet, Hjerteslag. Han har også fått en hovedrolle i den fete videoen du ser nederst i saken.

Den kvinnelige rollen innehas av Marita Hope, mens Patrick Katzman har regissert videoen.

Vi ville vite mer om Frk.Fryd, tok en liten prat med bassist, Embla Jagdum.

Hvem er dere og hvordan startet det?

Frk. Fryd er et rock/punk-band fra Stavanger. Vi startet for noen år siden fordi vi alle var gira på å rocke ut og lage kul musikk sammen

Dere er nå ute med stilige Hjertebank. Hvordan vil dere selge inn platen for folk som fremdeles ikke har hørt den?

YES, endelig! Hjertebank er et album fylt med energi, riff som har ligget i skuffen lenge, tekster preget av angst, hat, kjærlighet og ensomhet. Dette albumet er vi utrolig stolte over, og du vil ikke angre om du setter av 30 min til å høre gjennom det.

Hva hører dere selv på?

Mye forskjellig. Spesielt Ida Maria, The Pixies, Foo Fighters, Sonic Youth, Comet Kid og mer. Er utrolig mye kul norsk musikk som vi digger!

Har dere noen gode historier fra livet på veien?

Her må jo miniturneen med Oslo Ess og OnklP nevnes. Vi visste ikke hva vi skulle forvente, og endte opp med å ha kule minner fra en helt syk tur. Slottsfjellfestivalen i år var også rått! Vi headlina urørtscenen første kveld og publikum var noe av det beste vi har hatt.

Hva drikker dere helst på fest?

Haha, det må bli øl og musserende vin.

Hvilke planer har dere lagt for tiden som kommer?

Nå skal vi bare spille så mange konserter rundt omkring som mulig, det er jo det kjekkeste med å spille i band.

Sjansene bør altså være gode for at du får muligheten til å oppleve Frk.Fryd live etterhvert. Det er vel verd hver eneste krone.Foto: Lars-Kristian Nerbø