Team Me slapp for ikke lenge siden sitt andre album Blind As Night til svært gode kritikker fra både anmeldere og publikum. Med singler som F Is For Faker, Blind As Night og Kick & Curse har de tatt den endeløst sprudlende energien vi lærte oss å elske på førsteskiva, i en ny, mørkere og interessant retning. Og har dermed utfordret folk til å måtte lytte, heller enn bare å svelge det nye materialet.

Etter en lang festivalsommer har bandet nå lagt ut på norgesturné, og lørdag tar de turen innom Oslos storstue, Rockefeller. I den forbindelse tok Musikknyheter seg en liten prat med Marius Drogsås Hagen, for å høre litt om bandets tanker rundt det hele, noen uker etter at plata ble sluppet på markedet.

Dere har nettopp sluppet "det vanskelige andrealbumet", hvordan har responsen vært fra inn og utland?

- Responsen fra anmelderne har vært over all forventning her hjemme i Norge. Plata blir ikke sluppet internasjonalt før i januar, så det gjenstår å se hva de synes om den i utlandet, men vi har fått en del indikasjoner på at publikummet er fornøyd og at de fortsatt henger med, det
er det viktigste egentlig. 

picture

Man hører bestandig at bransjen snakker om nettopp “det vanskelige andrealbumet”, har det vært så vanskelig som folk vil ha det til?

- Det har vært drit vanskelig å lage denne plata og alle klisjeene om den vanskelige andreplata, har levd opp til forventningene. Først og fremst handler det nok om de skyhøye forventningene vi har til oss selv som låtskrivere, utøvende musikere og produsenter. 

Du sa i et intervju med NRK at plata ikke ble helt som du hadde trodd. Hva ble annerledes? Hvordan trodde du den ville bli?

- Det at plata ikke ble som jeg hadde tenkt, er bare positivt og inspirerende tenker jeg nå. Man går inn i en innspillingsprosesses med hodet først, full av visjoner, selvsikkerhet og ender opp med å bli tygd opp og spytta ut igjen, gang på gang. Dette visste jeg egentlig fra arbeidet med første plata vår, men av en eller annen grunn, opphører all sunn fornuft i en slik prosess. I allefall for meg. 
Om plata hadde blitt slik som jeg ville at den skulle bli, hadde jeg jo vært fornøyd, og fornøyd håper jeg aldri at jeg kommer til å bli. 

Mange av anmeldelsene har satt fingeren på det at denne skiva virker noe mørkere enn forgjengeren. Var dette et bevisst valg fra deres side eller en naturlig utvikling?

- Mange av låtene som ble skrevet til denne plata, hadde en slags mørk feeling ved seg.  Ingenting som kommer naturlig blir motarbeidet i Team Me-leiren, derfor fikk denne plata et litt mørkere preg, både musikalsk og lyrisk. Også videoen til Blind As Night er litt blekere og dystrere enn det man forbinder med dere, hvordan falt valget på et slikt utrykk?

- Det er Simen i bandet som har laget videoen i samarbeid med gutta fra velcrux og det ble tidlig i planleggingsfasen bestemt at vi ville gå for et utrykk som gjenspeiler både coverart, musikken og den generelle vibben.  

Var scenen med katta i treet en happy accident?

- Det er katten min, «Tom-Bettan Vikernes". Han er en skøyer og liker å klatre. 

Til tross for at dere gjør det stort også utenfor Norge, så beholder dere de sterke grenene dere har til Hedmark og Elverum, er dette en del av Team Me-universet eller ren og skjær hjemlengsel? 

- 4 av 6 medlemmer bor på dette tidspunktet i Hedmark, det er der vi har øvingsrommet vårt, og det er der vi har vokst opp, så den åpne linken til Elverum er en naturlig ting. Det ville vært misvisende å vise folk noe annet enn at vi er et bygdeband.Dere hadde en litt ukonvensjonell pre-listening av skiva, på en kafé i nettopp Elverum. Kan du fortelle om konseptet og hvordan dere kom på å gjøre det på nettopp denne måten?

- Vi synes det er kult å kunne presentere musikken vår i mange forskjellige formater i forbindelse med slippet. Det var en tidlig idé om at vi først skulle tilgjengeligjøre plata med en fysisk lyttestasjon for de mest nyskjerrige i hjemtraktene våre. Jeg tipper at de fleste som hørte plata på akkurat den cafeen i Elverum, kommer til å huske opplevelsen av det. 
Vi kommer også til å jobbe hardt i fremtiden, for at musikken vår skal være tilgjengelig i form av fysiske format, det er veldig viktig for oss. 

Dere hadde også et lokalt barnekor med på albumet, har dere vurdert å dra dem med opp på scena ved en eller annen anledning?

- På turneåpninga i Elverum for noen uker tilbake så hadde vi med 10 av unga fra koret på scenen under «F is For Faker» og det var morro både for unga og oss voksne unger.

Så gjenstår det å se hvilke overraskelser Team Me disker opp med når de tar turen innom Oslo lørdag, at det blir en fargesprakende fest for de fremmøtte er det uansett ingen tvil om!