Hole er 35 år og fra Asker. Han er lingvist, forfatter og utdannet bibliotekar, men også DJ, musikkdetaljist og musikkjournalist av embete. En evig potet, omtaler han seg selv som.

Den allsidige fyren tok over redaktørkrakken for Folkemusikk og folkemusikk.no i oktober 2014. Til Musikknyheter.no sier han at hans rolle er ganske klar:

- Jeg er enevoldshersker. Fortrinnsvis av den opplyste sorten. Enten jeg vil det eller ei, setter jeg mitt preg på alt som kommer ut i bladet og på folkemusikk.no. Jeg har ennå mye å lære før jeg skal begynne å belære. Men på sikt er jeg iallfall nødt til å gi litt mer plass til tradisjonsmusikere - og ikke minst tradisjonsdansere - med norsk adresse, men røtter i andre kulturer, sier Hole.

- Hva er Folkemusikk?

- Det er et godt gammaldags blad som man helst bør abonnere på. Det er smalt, og følgelig ikke å få i en gjennomsnittlig tippekiosk. Folkemusikk.no er nettmagasinet vårt, og er tilgjengelig med en vanlig nettoppkobling. Navnet beskriver innholdet rimelig godt - pluss at folkedans er vel så viktig som musikken, sier han.

Musikknyheter.no har stilt Hole noen utvalgte spørsmål i håp om å bli bedre kjent med mannen bak Folkemusikk.

Hva var det første albumet du kjøpte?
- Det må ha vært en samlekassett med Little Richard. Om ikke Postens sommerkassett 1989 teller, da.

Hvilket album ville du blitt stående fast i heisen med?
- "Inntil i dag" av Sudan Dudan, hvis det var speilvegger i heisen. "Músicas para Churrasco vol. 1" av Seu Jorge, hvis det ikke var speil der.

Hvilken musiker ville du vært?
- Ry Cooder. Så god på gitar, og så mye på reise jorda rundt, skulle jeg gjerne vært.

Hvilket instrument ville du tatt med deg til et øvingslokale?
- Nylonstrengkassegitar. Greiest for alle parter.

Hvem er de fire store for deg?
- John, Paul, George og Ringo.

Beste livealbum?
- Jeg er ganske glad i perfekt lyd, og har følgelig store fordommer mot klassiske liveplater. Den siste uka har jeg hørt mye på liveplata som akkompagnerer Over Stok og Steen sin samleplate "Frekke Fyrer". Den er helstøpt.

Beste cover?
- Har aldri vært noen stor coverleser. Men dette har tatt seg betraktelig opp i folkemusikkjobben. Vidar Landes tekst om soga om Sordølen, i omslaget til "Sordølen", hans egen plate med setesdalsslåtter, er fengslende lesning. Det fins mange gode historier i folkemusikkcovere.

Beste soundtrack?
- David Simons HBO-serie "Treme". Louisiana-musikken er den egentlige hovedrolleinnehaveren i serien. Genialt grep, fantastisk musikk.

Beste låt?
- På dette feltet har jeg gullfiskhukommelse. Akkurat nå hører jeg mest på "Freel" av mine hjembygdinger Askerladden. Ingunn Bjørgo, låtskriveren deres, er jeg tilbøyelig til å genierklære.

Beste coverlåt?
- Marvin Gayes "Sexual Healing" spilt av New Orleans-brassbandet Hot 8. Fortrinnsvis fullversjonen på snaue ni minutter.

Beste musikkbiografi/bok?
- "The Mystery of Samba" av Hermano Vianna. Et mesterverk for alle som er svake for å pirke borti nasjonale kulturelle skapelsesmyter. Tror den fint kan leses uten de store forkunnskapene om samba.

Beste musikkdokumentar?
- "Searching for Sugarman". Tidenes beste dokumentarfilm, uansett tema.

Beste konsertopplevelse?
- Seigmen på Club 3 i Asker, februar 1995. Min første ordentlige rockekonsert, med trengsel i døra og foran scenen, svett poging og hele pakka. Sånt opplever man bare én gang.

Beste musikkvideo?
- "Je danse le MIA" av Marseille-hiphopperne IAM, regissert av Michel Gondry. Den må jeg alltid se 3-4 ganger på rappen.
Foto: Kristin Storrusten/Norsk Bibliotekforening.

Sjekk ut folkemusikk.no