Svenske Julia Adams var den ene halvdelen av popduoen Little Marbles, men er nå i startfasen av en spennende solokarriere. Etter to år med arbeid er hun aktuell med singelen Allt Jag Nånsin. Den har blitt godt motatt, og ting har ifølge henne selv gått overraskende bra.

- Jeg hadde lave forventinger. Jeg pleier å ha det på ting, så jeg ble veldig glad. Det har vært veldig fin respons.

Det ligger arbeid bak sånt. En låt kommer ikke bare av seg selv. Selv om Julia ikke har sluppet musikk på en stund betyr ikke det at hun har tatt seg en pause.

- Jeg gikk direkte fra Little Marbles til mitt eget prosjekt. Jeg satt alene, lenge, og skrev. Prøvde å treffe riktige folk, riktig produsent å jobbe med, og det tok typ 2 år. Jeg tror det var bra jeg hadde den tiden, å jobbe med å lære meg å skrive bedre låter.

Det er ikke bare lett å gå fra å være i et band, og aldri være alene om noe, til å skulle stå der på egne ben.

- Jeg syntes det var ganske skremmende først, det å finne sin egen sound tok ihvertfall to år for meg. Å finne rette personer å jobbe med, og sånt. I begynnelsen tenkte jeg det ville være slitsomt å ikke ha noen å spille med live, men nå synes jeg det er skjønt fordi jeg får bestemme alt selv. Det er ikke så mange å kompromissere med. Det liker jeg. Nå jobber jeg med folk som respekter mine visjoner og jeg føler jeg har siste ordet i saken. Det har jeg ikke alltid hatt tidligere, og det føles veldig bra.

Hun har vært i Norge for å spille inn musikkvideo, og når vi møtes har hun såvidt rukket å sove en eneste time. Videoen skal være klar om en uke eller to, og det ser ut som slitet kommer til å bli verdt det.

- Vi har vært på litt ulike locations. Vi har filmet litt kule motorsykkel- og bilscener, og vært i et gammelt hus hvor vi har spilt inn noe kule performance-greier. Jeg tror det blir en veldig bra video.

Men det holder ikke med en musikkvideo. Julia har planer i lang tid fremover.

- Planen er å slippe en singel til innen sommeren, en litt gladere låt, og en EP til høsten. Vi har 6 låter, som jeg liker veldig godt alle sammen. Vi har materiale, men man vil være helt klar før man slipper noe.

Den nyeste singelen, «Allt Jag Nånsin», setter i stor grad standarden for låtene hun skal slippe fremover. Å skrive glade låter er ikke enkelt for henne.

- Vi har hatt problemer med å få til glade sanger. Jeg er flinkest til å skrive deppesanger. Jeg skriver ofte tekster og melodier litt nedstemt, så det har vært en utfordring. Men vi har fått til en ganske bra miks nå. Jeg kan jo fortsette å skrive og skrive i all uendelighet, men på et punkt må man jo bestemme seg for at «dette her er jo bra».

I tillegg blir det noen konserter her og der, men det er ikke der hovedfokuset ligger nå.

- Det blir vanskelig å ta en turne på to låter. Når jeg har sluppet EP-en kan jeg begynne å spille litt mer. Det føles godt å starte litt mykt, og varme opp.


Mens vi venter på videoen til Allt Jag Nånsin kan vi trøste oss med denne liveinnspillingen fra God Morgen Norge.Foto: Gustav Wiking