Kerli er for tiden aktuell med Feral Hearts, en låt og musikkvideo som har fått mye positiv oppmerksomhet utenfor Norge. Nå ønsker den estiske artisten å satse hardt i skandinavia, og her i Norge har ting begynt å bevege seg litt. I tillegg har videoen blitt plukket opp av MTV Nordic, noe som også bidrar til at det skal bli spennende å følge veien hennes videre. Vi var så heldige å få intervjue den estiske stjernen.

Hei, Kerli! Jeg elsker virkelig Feral Hearts. Kan du fortelle meg litt om hva den handler om?

Tusen takk, Katrine! For meg handler låten om frihet og om det å finne tilbake til det ville dyret inni oss. Jeg har nylig bodd helt alene i en liten hytte langt inne i skogen i ni måneder. Det gjorde at jeg virkelig klarte å finne en enkel og mer naturlig måte å leve på. Så all musikken min er inspirert av ideer jeg har fått fra naturen, av det rene og enkle. Planter bare vokser, de stresser aldri, de har aldri dårlig tid og de sammenligner seg ikke med andre. Feral Hearts er på en måte en påminnelse om hvem vi virkelig er, ville skapninger med potensiale til å oppleve fantastiske ting.

Kan du fortelle oss litt om videoen?

Ja! Det visuelle er inspirert av min reise til skogen for å finne min egen visjon. Det er en reise i jakt på mitt egentlige jeg. Vi filmet videoen i mitt magiske hjemland Estland, og vi brukte bare lokale talenter. Videoen er også fullspekket med symbolisme i alt fra portaler, til planter og karakterer, så dersom noen ønsker å grave litt dypere, vil man finne en helt egen historie i bunn.

Hvordan var det å bo i LA?

LA er et morsomt sted. Det er som et real-life-filmsett hvor alt er mulig og hvor solen aldri går ned. Men glansbildet har også mange triste og tunge undertoner. Mange av folkene du møter har mistet seg selv, åndelig sett. Alle skynder seg hele tiden, men ingen vet hvor de skal. Og menneskers verdi blir målt i overfladiske ting som penger og status, istedenfor godhet. Men jeg tror at opplevelsen avhenger mer av hvem du er og ikke hvor du er, så kanskje jeg vil finne mer magi i LA i fremtiden.

Hvorfor flyttet du tilbake til Estland?

Vel, jeg bor fremdeles to steder, både i Estland og i LA. Men jeg trengte rett og slett å finne igjen røttene mine, fordi jeg flyttet da jeg var 16 år gammel, så jeg fikk aldri sjansen til å kjenne familien min og kulturen som voksen. Det har vært en skikkelig øyeåpner og få gjenoppdage alt jeg alltid har tatt for gitt. Jeg virkelig elsker naturen og historien. Det er mye oldtidsmagi i Estland.

Hva er planene dine for det kommende året?

Jeg gleder meg til å slippe platen min og dra på turne i høst. Forhåpentligvis får jeg muligheten til å besøke Norge også. Jeg har vært i Oslo, men jeg har dessverre aldri fått sett fjordene. Dere har noen fantastiske steder og historier jeg har veldig lyst å oppleve.