Bergensbandet Chain Wallet er et friskt pust på dagens, norske musikkscene, og deres dystre, men catchy, poplåter er en god introduksjon til bandet. Selv om Chain Wallet kanskje ikke har altfor mange sjangerfrender her til lands, så føyer bandet seg lett inn i rekkene bak internasjonale indie-storheter som Wild Nothing, Twin Shadow, Diiv og Beach Fossils.

I disse dager jobbes det intenst med det som kommer til å bli Chain Wallets debutalbum, men for å gi publikum en liten smakebit av hva de har i vente slipper bandets albumets første singel, «Muted Colours» i dag.

Vi har tatt med prat Frode fra Chain Wallet.


Gratulerer med ny singel, fortell litt om låta.

— Muchas gracias! "Muted Colours" har vokst enormt fra tiden vi puslet med melodiene i øvingslokalet til da den ble spilt inn i studio. Produsenten vår Matias Tellez klarte å løfte låta ut av demoens "lo-fi"-drakt, og ikledde refrenget et slags pseudo-stadionlåtkostyme. Det ligger bevisst et uforløst potensiale i refrenget, og dette gjenspeiles også i teksten - som handler om vår generasjons urealistisk høye ambisjonsnivå.
Dere slipper debutalbum til album til høsten. Fortell litt om innspillingen og hva vi kan forvente oss av plata.

— Albumet består av ti låter om lediggang og knuste drømmer. Vår uheldige protagonist går gjennom ulike deler av kvartslivskrisen, og teksten har ofte blitt til som et resultat av vibben i et instrumentalspor. Uten å ha et helt bevisst forhold til tematikk, ble dette albumets røde tråd.

— Innspillingen ble gjort i korte perioder mellom vinteren 2013 og vinteren 2015, og i alle sessions har stemningen vært helt nydelig. Det var enormt lave skuldre i studio, og vi hadde rom for mye improvisasjon og kreativ utfoldelse. Det resulterte i at låtene ofte utviklet seg til noe annet og mer hi-fi enn det vi tenkte da vi skrev dem i øvingslokalet.

—Vi befinner oss i et lydlandskap med jangly chorus-gitarer og sjøsyke synther. Låtene er ofte kontrastfylte; dystre, monotone vers brytes opp av oppløftende og mer håpefulle refrenger.


Hvis du skal trekke frem tre inspirasjonskilder til dette albumet, hva må med?

— Albumet har klare referanser til åttitalls indie og nittitalls shoegaze. Vi forsøker å være broen mellom The Wake og New Order, ispedd litt Blind Mr. Jones.

— I tillegg bruker vi ofte visuell inspirasjon når vi jobber med ny musikk. Vi hører på skissen samtidig som vi ser en kul film eller musikkvideo. Klippene bør helst involvere skyggespill, bilkjøring og følelsen av å være jaget.


Hva har vært det den største utfordringen i studio?

— Den største og vanskeligste utfordringen er ofte hvordan vi skal klare å lage god presskannekaffe. Elendig bryggemetode! Rett forhold mellom kaffe og vann er sykt vanskelig uten skikkelig vekt. Ekstraheringstiden er også et mysterium. Kilder på internettet er svært sprikende. På et tidspunkt vurderte vi å ta med kvern, vekt, termometer og Chemex eller V60. Tidvis er vi heldige og får til et greit resultat, dette er sannsynligvis noen av de beste øyeblikkene i studio. Matias drikker ikke kaffe, men han kan likevel vente seg en innpakket gave med silhuetten av en Chemex i nær fremtid.


Noen konsertplaner fremover?

Vi skal endelig spille i Bergen igjen, under Bergenfest nå på lørdag! Neste helg skal vi spille på Nordic by Nature sin midsommerfest i Berlin og på Piknik i Parken i Oslo. På tampen av sommeren skal vi gjøre en konsert som ikke er annonsert enda. Utover dette planlegger vi en verdensomfattende høstturné i anledning utgivelse av albumet.Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

Whitney - “No Matter Where We Go”