Foto: Stephen Butkus


Julie Bergan har nettopp lagt bak seg et fantastisk år. I fjor var hun den nest mest spilte kvinnelige norske artisten på Spotify - kun slått av Astrid S. Låten Arigato ble en av fjorårets største hits - med førsteplass på Topp 40 i hele 20 uker. Streamingtallene ligger nå på 53 millioner og musikkvideoen er sett over 3,5 millioner ganger på YouTube.

Hun opptrådte på danske X-Factor og Idol sammen med Tinie Tempah og fulgte med britiske Jess Glynne på Europa-turné. Hun fikk også varme opp for Justin Bieber da han holdt konsert i Spania og i Telenor Arena i september.
Og som om ikke det var nok, la Julie i fjor høst ut på turné, der hun spilte for nesten fulle hus over hele landet.

- Hvordan vil du oppsummere året som har gått?

- Surrealistisk, busy og sykt gøy! Det har skjedd så mye kult og bra at jeg har hatt vanskelig for å forstå alt. Har aldri hatt så mye å gjøre eller hatt det gøyere. Jeg er skikkelig takknemlig for alt jeg har fått oppleve i 2016, sier Julie til Musikknyheter.no.
Føler seg heldig

Å være med superstjernen Bieber på to av hans konserter trekker hun frem som ett av årets høydepunkter.

- Det var definitivt ett av høydepunktene i 2016, og jeg føler meg heldig som får være en del av noe så stort, sier Julie.
- Det er så stort, så mye som skjer og så utrolig mange mennesker involvert. Det ene sekundet sitter jeg i et lite rom backstage, og i det neste står jeg foran 20.000 hylende Justin-fans. Når jeg kommer av scenen føler jeg meg nesten helt borte, for det er så mange inntrykk å ta inn på en og samme tid!

I dag slipper 22-åringen sin første låt etter suksessen med Arigato. Låten heter Blackout, og den har hun skrevet sammen med svenske Linnea Södahl, som er mest kjent for å ha laget hitlåten Lush Life for Zara Larsson. Jesper Borgen er også med på låtskriversiden. Det samme er Julies faste makker Joakim Haukaas, som også har produsert låten.
- Den handler hovedsakelig om at man vil glemme en kjip person eller ting som har skjedd, og man vil ha en "blackout" fra det hele. Når det er mørkt ser man ingenting, og det føles litt som man får en liten pause fra alt et lite sekund, forteller hun.

Julie forklarer at hun kan sette seg ned og skrive låter nær sagt overalt.

- Om jeg har ideer og tanker skriver jeg det ofte ned, og det kan være starten på en låt. Jeg har vært mye i studio i Stockholm, Oslo og Los Angeles, og det er vel der jeg har funnet de folkene jeg liker aller best å skrive sammen med. Synes det er gøy å jobbe med tanker og opplevelser jeg har hatt sammen med andre. Da kan man kaste litt ideer frem og tilbake, og få det beste ut av hverandre.Skikkelig spent

Under årets Spellemann-utdeling lørdag 28. januar skal Julie opptre live med Arigato på Sentrum Scene.
Samtidig er hun nominert i kategorien Årets låt. Konkurrentene er ikke hvem som helst - her finner vi Alan Walker, Kygo, Matoma, Dagny, Freddy Kalas, Kristian Kristensen, Sonny Alven, Marcus & Martinus, og sist men ikke minst, hennes egen bestevenninne Astrid S.

At de to venninnene, som også deler leilighet i Oslo, er nominert i samme kategori skaper imidlertid ikke splid i heimen.

"Konkurrerer ikke så mye, bare utrolig glade og stolte på hverandres vegne over å være nominerte til Spellemann. Hurra!" skrev Julie på sin Facebook-side i etterkant.

Men spent er hun.

- Jeg kjenner jeg er skikkelig spent. Spellemann er noe jeg har fulgt med på siden jeg var liten, så det å både være nominert og få opptre på showet er stort for meg. Gleder meg aller mest til å opptre, så får jeg bare se hvordan det går med nominasjonen. Alle de nominerte er jo superflinke!

Alt tyder uansett på at også 2017 blir et stort år for 22-åringen. Julie lover at flere nye låter er på vei. Hun er bekreftet til Slottsfjell i sommer, og det er også klart at hun blir en av hovedartistene under årets by:Larm.

- Jeg lager veldig mye musikk om dagen, og gleder meg til å slippe masse nytt i 2017. I tillegg spiller jeg mye konserter og får forhåpentligvis reise enda mer utenlands å jobbe, møte nye mennesker og spille shows! Noe jeg gleder meg ekstra til er kanskje festivalsommeren. Det blir LIT!, avslutter Julie Bergan.

Lytt til den rykende ferske låten Blackout og se musikkvideoen her: