Saape singeldebuterte med Alone så sent som rundt nyttår. Nylig annonserte duoen at de slipper hele tre singler i løpet av neste halvår. Idag slipper de den første; I Will Make A Run.


Saape er en duo bestående av to elektronikanerder ved navn Thom Cahdulera og Christian Ålesund. De møttes helt tilfeldig en kveld for snart syv år siden. Christian var allerede bevandret i elektronika sjangeren mens Thom var stuck i det tradisjonelle ‘singer songwriter’-sporet. Til tross for at de opererte innen to helt ulike sjangre fant de noen fellesnevnere. Blant annet Emipire Of The Suns debutalbum. Dette var nok til at de bestemte seg for å starte samarbeidet, Saape.

Like etter det første møtet flyttet Thom til Malmø og tok et dypdykk i elektronika og dreampop.

- Jeg oppdaget Say Lou Lou, Daft Punk of RAC. Alt dette mens jeg produserte låter for andre og jobbet som sessionmusiker, forteller Thom Cahdulera.


Dere slapp (ganske nylig) singelen Alone. Hvordan var veien fra et tilfeldig møte i Ålesund til første singelslipp?

- For et par år siden møtte jeg Christian igjen. Han spurte om jeg kunne tenke meg å mikse en liten EDM-jam han holdt på med. Jeg tok utfordringen og resultatet ble den første singelen vår, Alone. Jeg strippet ned deler av det Christian hadde gjort, tok inn en meget god trommis og en fantastisk vokalist. Vi fikk flere ben å stå på.


Beskriv soundet. Hva slags musikk lager dere?

- Sound og inspirasjon har ulikt opphav. Jeg liker fremdeles å holde låta i fokus, kanskje med organiske elementer, mens Christian er mer kunnskapsrik når det kommer til det mer elektroniske. Han har helt klart gjort meg nysgjerrig på måten han gjør musikk på.


Dere legger ut masse artsye greier på SoMe. Er det et gjennomtenkt stunt? Hva skjer med ‘mystikken’?- Et stunt? Ja. Gjennomtenkt? Absolutt ikke! Vi er to mennesker uten ambisjoner om å bli popstjerner. Alt vi vil er å være kreative. Lage musikk. At Alone skulle få så mye oppmerksomhet hadde vi aldri trodd.


Store deler av dagens singelslipp, I Will Make A Run, ble skrevet på en iPad på en busstur til Spania.

- Jeg hadde demoen ferdig og sendte den til Christian. Vi utvekslet noen melodilinjer, og vi ble kjapt ferdige med låta. Vi lekte oss med tanken om å bruke en annen vokalist til denne, og en felles bekjent av oss, Kristoffer Asknes, tok på seg oppgaven. Han hevet låta til en ny høyde! Kristoffer er forøvrig en fantastisk låtskriver og produsent som vi kommer til å samarbeide mer med utover.


Hvorfor heter dere Saape?


- Hvorfor ikke Saape? Vi hadde problemer med å komme på et navn, og Saape landet tilfeldigvis i en bunke med ideer. Ingen har brukt det før, så vi kjørte på.Er det SaapE eller Saape?


- Det er i utgangspunktet Saape, men vi leker oss med bokstavene.

Neste singelslipp kommer i månedskiftet mars/april. De forteller at planene er mange, men hemmelige..