Foto: Stephen Butkus

Carnival Kids er ikke et band som gjør ting halvveis, og har bemerket seg som et ekstremt ambisiøst og tight liveband. To år etter debutalbumet While The World Keeps Ending, er bandet endelig klare med ny musikk. I dag slipper de ny EP.

Vi tok en prat med Eric og Andreas.

Gratulerer med ny EP det låter fett! Fortell litt om låtene og innspillingen.

- Takk for det! Vi har sikkert skrevet 40 demoer siden oktober 2015, og bestemte oss sent i fjor for at vi ville spille inn fem av de.
Vi hadde lyst til å gjøre det litt annerledes enn tidligere, og spille inn alt live. Vi dro i studioet til Bjarne Stensli i november, og i dag kan vi stolt vise frem det vi har jobba med den siste tida. De fem låtene på EPen viser oss fra forskjellige sider, fra hardt til mykt, og vi føler at vi har modnet som en god mango siden debutalbumet.


Hva er de største forskjellen på denne EPen og debutalbumet?

- Den største forskjellen er at vi, i samarbeid med Bjarne Stensli, har produsert denne utgivelsen selv, i en mer avslappet atmosfære. Forrige gang var det en måneds intensivt kjør i USA, denne gangen var vi hjemme i Oslo og hadde mulighet til å la arbeidet ligge innimellom. Det førte til lavere skuldre og mindre stress. Vi mener selv at denne EPen låter mindre polert enn debutalbumet og representerer livesoundet vårt mer nøyaktig.


Journalister er flinke til å sammenligne ferske artister med andre artister. Hvis dere måtte beskrive Carnival Kids og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

- Hvis vi må sammenligne Carnival Kids med noe annet ville vi sagt nirvana (ikke bandet). Hehe, neida. Vanskelig å svare på, men tenk tidlig Biffy Clyro møter At The Drive-In før Omar slutta med heroin.

Dere skal spille på by:Larm Black i kveld. Hva kan folk forvente seg av dere live?

- Publikum kommer til å få se et sultent band som lenge har lengtet etter å spille live igjen. Vi har ikke spilt live i Oslo på snart ett år, og selv om vi elsker å være i studio, så trives vi absolutt best på scenen. Vi får et sinnsykt kick av å spille live og det er kanskje den største grunnen til at vi spiller i band.


Hva synes dere egentlig om by:Larm Black? Er det bra at rocken er tilbake på bylarm eller føles det litt rart at de måtte opprette et eget arrangement for at de endelig skulle finne plass til litt gitar igjen?

- Det at rocken har blitt en nisje er jo ikke by:Larm sin feil, så vi syns det er kult at de har satt av en egen plass for gitarbasert musikk. Vi gleder oss til å få med oss bandene som spiller på Vulkan og Pokalen!


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener du man bør følge med på?

- Ja, vi er enige, spesielt i rocke- og metalverdenen; bl.a. Spielbergs, Ieatheartattacks, SIBIIR, Aiming For Enrike, Okkultokrati. Også på den norske hip-hop-fronten er det mye bra, f.eks. Ivan Ave og Linni.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Vi hører på så mye forskjellig innad i bandet, alt fra pop via rock til hip-hop. Noen favoritter akkurat nå: Popface – Popface, Baya – Oslo/Harlem, United Nations – The Next Four Years, Code Orange – Forever, Ryan Adams – Prisoner, Thundercat – Drunk, D.D. Dumbo – Utopia Defeated.


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

- Andreas, som den modne mangoen han er, har hørt sykt mye på Brown Sugar med D’Angelo. Eric har snurra Satan av D.D. Dumbo så mye at han er lei den. Men den er fortsatt jævlig bra.


Noen andre konsertplaner fremover?

- Vi er i dialog med noen festivaler i sommer, men ingenting er spikra. Vi håper på å få spilt så mye som overhodet mulig framover før vi stikker snuta i studio igjen.

Carnival Kids spiller på by:Larm Black på Vulkan Arena kl. 21.00 fredag