Foto: Jonathan Vivaas Kise / Red Bull Content Pool


I regi av Red Bull Sound Select med Parkteateret som kurator stod Aligo på scenen i den trivelige sykkebaren Oslovelo i går kveld. Rapperen har kalt Oslo sitt hjem de siste to årene fra å ha bodd overalt i det vidstrakte Canada med flere stopp i USA har han nå rappet og levd her.
Før han gikk på scenen fikk jeg snakket med han om hvorfor akkurat Norge, lokale artister og fremtidsplaner.



Er dette ditt første show i Norge?

- Det er det første offisielle showet ja, vært noe litt low key, greier, men dette er det første gjennom Redbull.

- Hvordan var det de oppdaget deg?

- De sa de oppdaget meg gjennom en nyhetsartikkel på 730.no, men jeg hadde bare utgitt en eller to låter, og det er ikke like lett å bli plukket opp hjemme hvis man ikke har så mye bevis gjennom låter og prosjekter.

Hvorfor bestemte du deg for å komme til Oslo da?

- Jeg var ferdig på high school og som mange andre så visste jeg ikke helt
hva jeg ville gjøre med livet mitt. Så jeg bestemte meg for å reise. Besøkte faren min som jobber som diplomat og det viste seg at han skulle jobbe i Norge, og jeg ble veldig sånn: «Where the fuck is Norway!» haha. Men ja så flyttet jeg hit og bodd her de siste to årene.

Og hvordan syns du språket er? Lærer du deg litt?
- «Jeg kan snakke litt norsk» haha, men det er litt vanskelig, men musikken, beaten og flowen er universal.

 photo REDBULL_SOUNDSELECT_29_MARCH_2017-15_zpsozqv6k9v.jpg

Hva inspirerer deg nå, hva hører du på?
- Er veldig glad i MF Doom, Madvillain, ja de fleste prosjektene han holder på med. Men min favorittrapper er André 3000, han plasserer seg aldri i samme bås. Drake er også selvsagt en inspirasjon som en med - Canada rapper.



Hva nytt hører du på?

- Hørt mye på nye Rick Ross og Drake, men jeg sjekker ut mye av det nye som kommer ut her i Norge og, tror det er viktig å støtte opp under de lokale artistene, så prøver å høre på mye av den norske rappen. Oslo Records kommer ut med en mixtape hvert øyeblikk - og jeg har en featuring på den.


Hva skjer i sommer da?

- Jeg har lyst til å få til en gig på Slottsfjell, vi får se hvordan det går. Jeg skal også en tur til Canada og kanskje spille på noe greier i Ottawa.

Og du jobber sikkert med noe musikk også?

- Helt klart! Et album er in the works, noen låter og demoer er allerede ferdig, men jeg tenker og gå fullstendig i album modus, stenge meg skikkelig inne og bare skape.



Aligo på Soundcloud
På Instagram