2014 har gitt oss en liten bunke album allerede som er klare for storeslem i november. For min del har den beste så langt vært Lost In A Dream av Adam Granduciel og band, bedre kjent som The War On Drugs. Er det synonymt med at de også kan gi oss årets beste konsert?

Dessverre, nei. Først av alt tildeles bandet Baglerscenen, Slottsfjell sin nest største scenen midt på dagen. En scene som er intim og fin for denne typen band, men tidsmessing blir 45 minutter for snaut. Så snaut at når en fan roper «In Reverse!», svarer Granduciel «Vi har dessverre ikke tid til den. Heller finplukker de en bukett med det beste fra nevnte album, og låter som Baby Missiles fra forrige knallsuksess Slave Ambient.

S14 photo IMG_4872_zps69d17cba.jpg

Etter litt teknisk trøbbel skytes An Ocean In Between The Waves i gang, med Under The Pressure og Eyes To The Wind etter. Kirsebæret på toppen er sommerdrømmen Red Eyes, og kremen under er Springsteen-pastisjen Burning. Granduciel tar seg god tid til å dra gitarsoloer over samtlige låter. Alt høres så sinnssykt deilig ut.

Her kommer også det andre ankepunktet. Dette er åpenbart rolige folk. De smeller på solbrillene, går på scenen og gjør sin greie, og drar hjem igjen. Det er lite spenning å hente ut herifra om du ikke har hørt om bandet før. Det blir ikke frelse av denne sceneopptredenen, men musikaliteten i seg selv fortjener en toppkarakter. The War On Drugs klarte bare nesten å fange oss i deres nydelige, nydelige drøm.

Foto: Nicolay Woldsdal