Det er søndag i hovedstaden og gatene er folketomme. Vi ankommer Buckleys klokken 21 og kan fort slå fast at det er like tomt innenfor dørene som utenfor. Inkludert bartenderen er vi 10 stykker i lokalet, og fordi vi har forhåndskjøpte billetter (man kan jo aldri vite ikke sant), så er det bare å finne et bord og håpe på det beste. Ingen av oss har sett bandet før men jeg hadde blitt tipset av en amerikansk venninne som mente at dette var et av tidenes morsomste live-band, og siden jeg hadde fri på mandag så hvorfor ikke?

Igor & Red Elvises, ledet av vokalist og frontmann Igor Yuzov som forøvrig hevder at Elvis kom til han i drømme og ba han starte et band, er et russisk-amerikansk band som ble dannet på 90-tallet og som spiller en drøy mix av funk, rock, surf, og rockabilly ispedd russisk folkemusikk, og instrumentene kan variere i alt fra tuba til fløyte, balalaika, keyboard, saxofon og diverse alt ettersom hvilke musikere Igor har med seg på turnè.

Det høres jo helt vilt ut, og det tar omtrent 30 sekunder å konstatere at det er nøyaktig det det er. Før 9 (bartenderen måtte jo passe baren) trøtte publikummere får summet seg, har bandet kommet på scenen og satt i gang et fyrverkeri som ikke tar slutt. Kleskoden er like fargesprakende som musikken og det eneste som faktisk mangler er balalaikaen. De utviser en spilleglede og en energi som er så smittende at de har fått med seg samtlige 9 på conga-dans rundt i lokalet bare etter 3 sanger. Derfra og ut er det full dans og glede både på og av scenen, og 10 publikummere kunne like gjerne vært 100, det hadde ingenting å si på stemningen. Hvor ofte har du sett et band som får til den kunsten?

Det er ikke bare vokalist Igor som viser seg å være en showman med ekstrem sjarm, men samtlige i bandet, som forresten består av bare jenter, er alle så dedikerte og bra musikere at det bare er å ta av seg hatten. For et band, for en fest…også på en søndag da, det er nesten uhørt! Hvis noen har anstendighet nok til å booke bandet tilbake til Oslo på en normal dag så skal i hvert fall jeg stå først i køen, for dette er en av de bandene man aldri, aldri aldri bør gå glipp av.


Igor & Red Elvises på facebook