Fjorårets kritikerfavoritt “Lost in the Dream” satte rammene for konserten i Arena-teltet onsdag kveld. The War On Drugs spiller tidløs 70-tallsmusikk à la Bruce Springsteen eller Bob Dylan med stor overbevisning. Bandet spiller rundt to hundre konserter årlig, og det merkes godt. Frontmann og låtskriver Adam Granduciel styrer showet med en stø hånd på gitaren. Det oser overskudd fra hans fremtoning. 36-åringen maler med store penselstrøk med hans mange gitarer. Faktisk skifter han gitar mellom hver eneste låt. Hver og en av dem lager sitt eget avtrykk. Det er følsomt, energisk og diffust om en annen.

Det er godt å se et knakende godt liveband som leker seg med låtene. Det lekre lydbildet fra “Lost in the Dream” er videreført til scenen , men med en ekstra touch av følsomhet og kreativitet. Høydepunktene er mange, “Burning” og “An Ocean In Between The Waves” fra fjorårets album som de mest markante tidlig i konserten.

Det er også fint å se et såpass ekstatisk publikum sette pris på god rockemusikk i 2015, selv om en del av Roskilde-publikummet ga tydelig uttrykk for at de ikke var mest gira på lange gitarsoloer når klokka nærmet seg midnatt. Likevel blir det en liten parantens i det store bildet denne kvelden.

The War On Drugs avsluttet med “Under Pressure” og “In Reverse” - en hjerteskjærende ballade som jeg vil utrope til fjorårets fineste stykke låtskriving. Det er bare å møte opp i Tøyenparken i august.

The War On Drugs spiller i Amfiet på Øyafestivalen onsdag 12. august.