Da klokken passerte 22.15 på Skral var det liten tvil om hva som var kveldens store trekkplaster. 6000 publikummere i alle aldre strømmet til «Scenen på plenen» for å se Røyksopp åpne kveldens siste konsert med et brak. Som på deres siste plate The Inevitable End var det Skulls som oppskriftsmessig åpnet showet.

Duoen har vært lenge nok i gamet til å vite hva publikum vil ha og smeller like greit i gang The Girl And The Robot først som sist. Samtidig avsløres Joanna Lee som kveldens første gjesteinnslag på vokal. Joanna gjør en svært god figur på The Girl And The Robot og er en sentral brikke resten av kvelden. Hun tar blant annet fatt på What Else Is There, Do It Again og Running To The Sea med hederlig innsats. Likevel er det uunngåelig at det enorme særpreget som Karin Dreijer Andersson, Robyn og Susanne Sundfør har satt på disse låtene forsvinner litt.

 photo Roslashyksopp3_zps7ttrthts.jpg

Kveldens andre gjesteinnslag på vokal heter Jamie Irrepressible og har en meget sentral plass på nevnte The Inevitable End. Sammen med Joanna Lee hever han festen med sin mystiske fremtreden, spesielt på I Had This Thing som er storslagen. Flere gjester trenger ikke Røyksopp for å lage fest.

For fest er det virkelig, og det er Skral-publikummet fullstendig klar over. Etter «Do It Again» går festspesialistene Encore og fremfører de tre siste låtene for et stadig dansende Grimstad. Det at Svein Berge har mer artistisk ansvar enn noen gang er en kledelig faktor. Med sin karakteristiske romhjelm tar han festen i egne hender ved flere anledninger. Om noen fortsatt skulle være i tvil: Det tohodede elektronikamonsteret fra Tromsø er fortsatt Nordens ubestridte festkonger.

 photo Roslashyksopp2_zpswf1abwcq.jpg

Foto: Fredrik Schibstad