Noe av det aller beste med å gå på festival, er å snuble over ny og spennende musikk. Lonely The Brave er et sånt funn. De har spilt på Bergensfest i tillegg til Slottsfjell i sommer, og debutskiva The Day's War har høstet glimrende kritikker.

De ser ut som ganske allminnelige fyrer, i det de kommer på scena. Så begynner vokalist David Jakes å synge åpningssporet Trick of the Light og derfra er publikum helfrelst. Dette bandet har personlighet, og er mer enn "enda et indierock-band". Black Saucers og Control er rett og slett rå.

Men, jeg har et problem med vokalisten. David Jakes har en fantastisk stemme. Rett og slett. Han synger som en gud. Så hvorfor i all verden står han bak trommisen og drar seg i genseren og fikler med buksesmekken sin, i stedet for å stå foran og bade i all credsen han utvilsomt fortjener? I stedet overkompenserer gitaristen Mark Trotter med å være en slags klassens klovn, jobber overtid med å pumpe opp publikum, klapping, miming, hopping og dansing, og bidrar til at Jakes fosvinner enda lenger inn i bakgrunnen. Jakes fortjener spotlight. Noen burde fortelle han det.

Musikalsk er de fullstendig samspilte. Backroads var per definisjon fantastisk, og hele settet totalt var en maktdemonstrasjon av god gitarspilling, mye show og god stemning. Dette er et band man vil se igjen, og igjen. Og igjen. For de har personlighet. De har stil. Og gi de noen år, og litt flere skiver i sirkulasjon, så ender de opp på en stadion et sted.

Det er synd at Lonely The Brave var et av bandene som fikk settet og scenen sin amputert av værforholdene på Slottsfjell. De har utvilsomt mer å komme med enn det vi fikk se på lørdag, og man kan bare krysse fingrene for at de kommer tilbake til Norge. Eller ta seg en tur til England.

Slottsfjell.no
Lonely The Brave.com