The War on Drugs er så heldige at de får spille i perfekt kveldssol på en av Norges koseligste festivaler, i Norges fineste by. Settingen kunne umulig vært bedre for denne typen lystig, drømmende rock. The War on Drugs er ikke et kjellerband, de er stadionrock uten klisjeene og allsangen, typen musikk hvor man skal lene seg tilbake i gresset, lukke øynene og flyte med.

Vokalisten, Adam Granduciel, står ikke på scenen og roper etter oppmerksomhet. Det virker som hele bandet forsvinner ut i den samme sommerkveldsdrømmen som publikum gjør, og det er herlig forfriskende. Det er noe med deres utstråling av oppriktighet som løfter konsertopplevelsen flere hakk, og som gjør at man lar seg rive med av den avslappede vokalen og de melodiøse gitarsoloene.

Det er ingenting som trekker konserten ned nevneverdig mye, men kanskje The War on Drugs kunne krevd litt mer oppmerksomhet, bare en sjelden gang i blant. Det ender opp med å bli en flott konsert, men minnet blir formet rundt at det var en nydelig sommerkveld med nydelig, drømmende musikk, og at det var The War on Drugs som spilte den kommer i andre rekke.

Foto: Johannes Granseth