Det var et utsolgt og energisk Rockefeller som møtte britene i Bring Me The Horizon (BMTH) da de entret scenen sent fredag kveld. Anført av åpningen fra deres nyeste album That’s the Spirit viste BMTH seg fra en side der de fremstår som et voksent og erfarent band. De har full kontroll fra start av og alt ligger til rette for en mektig konsertopplevelse for de frammøtte.

Lyden er god og fyldig, selv om vokalen til Oliver Sykes tidvis er noe lav i enkelte vers (i hvert fall i bakkant der undertegnede står), men dette hemmer på ingen måte inntrykket av et meget balansert og godt lydbilde.

Settet består for det meste av låtene fra deres to siste skiver, med noen unntak, dvs. at det for det meste er en samling av deres mest lyttervennlige og ”softe” låter – bandet har gått i en mer melodiøs retning på deres siste skiver. Samtidig hører man tydelige spor av deres røtter i metall, metallcore, hardcore og punk.

Bring Me The Horizon photo BMTH_20151113_0304_Terje_Dokken_zpskktfxqik.jpg

Bandet er i toppform denne novemberkvelden, og får hjelp fra et tent publikum fra start til slutt. Publikummet som for det meste består av en engasjerende og hengiven fan-skare er virkelig på denne kvelden – de gir bandet respons på alt de ber om, allsang-faktoren er imponerende til stede hele veien og de er takknemlige for et band som tar dem på alvor og gir alt gjennom noen intense ca. 70 minutter.

BMTH som har opparbeidet seg et rykte som et meget godt liveband i løpet av sin karriere og har tydeligvis også fått med seg en rimelig stor fan-base her i Norge, som denne kvelden i hvert fall består av en god blanding av folk mellom 18 – 35.
Bandet skal også ha skryt for å gi tilbake til sitt publikum, mye av de midlene de har tjent i løpet av de siste årene er blitt investert i et flott lys og røykshow som gir denne konserten det lille ekstra. Særlig iøynefallende er lysveggen som dekker hele bakenden av scenen der både symboler, logoer og tekst gir musikken og bandet en ekstra dimensjon.

Bring Me The Horizon photo BMTH_20151113_0406_Terje_Dokken_zpsdklitfa5.jpg

Det er mange høydepunkter for fansen denne kvelden. Happy Song er låt nummer to ut, etter åpningslåta Doomed og gir en skikkelig gåsehudsopplevelse med et glitrende lysshow der deler av teksten brukes svært effektivt på lysveggen. Go to Hell for Heaven’s Sake, Throne og Antivist er andre høydepunkter.

Denne kvelden kan nesten betegnes som en hjemmeseier for britene i Bring Me The Horizon. Publikum gir dem hele veien bekreftelse på deres hengivenhet og bandet selv gir det de kan for at publikum får en konsertopplevelse de ikke vil glemme med det første. Singlene Sleepwalking - som kommer ca. halvveis ut i settet og Drown som avslutter konserten - har hatt en høy rotasjon på listene til p3 de siste årene og viser at bandet også lager låter som kan nå ut til massene.

BMTH har gått for en softere og mer melodiøs sound på sine siste skiver, der energien, villskapen og den ungdommelige aggresjonen fra deres første utgivelser er borte. Live er derimot disse elementene til de grader fortsatt til stede, og gir publikum en dynamisk og fullkommen konsertopplevelse.

Bring Me The Horizon photo BMTH_20151113_0439_Terje_Dokken_zps7uyheeif.jpg

Det er flott at musikk kan være noe samlende og meningsskapende på en kveld der sorg og frykt preger mennesker andre steder i verden.

Alle foto: Terje Dokken