Grünerløkka fredag kveld på Parkteateret Scene. Lokalet er halvfullt og det har lagt seg et lag med røyk på scenen når lyset senkes og vi hører Whiskey Shivers sin Graves over høyttalerene etterfulgt av en amerikansk svovelpredike i det Yuma Sun entrer scenen (besatt med det gigantiske, opplyste opp-ned-korset som etterhvert har blitt varemerke) for å gjøre release-konsert for sitt tredje album Watch Us Burn.

 photo Yuma Sun_Therese Wangberg_01_zpsoxuel01h.jpg

Første låt ut er Violets To Stone som også er første singel, og om den er fet på plate så viser det seg at den også fungerer glitrende live. Yuma Sun har fortsatt i sporet med herlig dommedagsrock, og selv om den nye skiva er særs velprodusert og kanskje har tatt bandet i en hakket mer kommersiell retning, så er de fremdeles herlig skranglete og fandenivoldske live.

Det kan dog virke som konserten i Berlin dagen i forveien har satt sitt preg på kvintetten som bruker et par tre sanger på å komme i gang. Først når Away Satan begynner er bandet der de skal være med full trøkk og gi-faen stemning. Publikum danser og synger slik en god menighet bør, og vokalist Jaran Hereid leder sin flokk trygt gjennom syndighetene.

 photo Yuma Sun_Therese Wangberg_03_zps2it6ywn7.jpg

Publikum fikk også for første gang høre blant annet Judas Tree, War Has Begun, Mary og tittelsporet Watch Us Burn live fra nye albumet, og det er et godt tegn at låtene sitter såpass bra at de umiddelbart er helt på høyde med tidligere materiale.

Det skal også sies at det krever sin mann å ta det helt ned til kun en kassegitar og be om allsang i en halvfull sal, men Hereid ser ut til å være sterk i troen der han står på monitorene i bar overkropp og strekker hendene ut mot publikum som svarer så godt de kan, og det skapes et øyeblikk magisk stemning.

 photo Yuma Sun_Therese Wangberg_04_zpsktoendz4.jpg

Det går som sagt litt opp og ned underveis, Hereid sliter litt med stemmen, og det er noe knoting med lyd innimellom, men rock har da heller aldri handlet om perfeksjon, men om opplevelse og tilstedeværelse, og Yuma Sun gir alt det de har, og det er det som gjør dem til et helvetes bra live-band og denne kveldens helter.

Foto: Therese C. Wangberg