Adele er langt i fra en diva, men 100% en typisk "girl next door". En som lett kan prate høl i hue på deg i trappeoppgangen, men som du også gjerne kan be på kaffe. Søndag sang hun gjennom sin millionselgende katalog mens hver og én i Telenor Arena fikk følelsen av å være på besøk med en venninne.

For mindre har vel aldri Telenor Arena vært, enn da Adele Adkins (28 om fire dager) besøkte Oslos definitive storstue og faktisk fikk det til å være gjennomgående koselig søndag. Det ble en helaften med prikkfri vokal, en alle tiders dame i storform, og en mengde med hits.

Hun har bare tre album ute, men det er nok å ta av for å skape magi i to timer. Fra åpningen "Hello" til avslutningen med "Rolling In The Deep" var det ikke et eneste skikkelig dødpunkt å spore, og med et sylskarpt band og imponerende god lyd ble det en eneste stor praktkveld.

Hun flørtet med Oslo da "barcode" åpenbarte seg på storskjermene i "Hometown Glory", og på den tredje låta ble også bandet synlig bak storskjermen. Et band sammensatt av både strykere og korister for å skape den ekstra nerven. For det er mye nerve i Adeles ballader, og det er mange av de. Noe hun forsåvidt ironiserte over foran publikumet i Oslo denne kvelden.

- It's gonna be a bit miserable, really, but this is the only two songs you can dance to tonight, sa hun før hun serverte "Rumour Has It" og "Water Under The Bridge".

Det kan høres ensformig ut, men selv om Adeles låter er noe temposvake har de god variasjon likevel, fra den soulaktige "One And Only" til den bastante "Miss You" og ikke minst den grandiose Bond-låta "Skyfall" (forøvrig ikke den eneste Bond-låta som var å oppleve i levende live i Oslo denne kvelden. A-ha spilte nemlig samtidig i Oslo Spektrum).

Det var mange på scenen i Telenor Arena, men ingen tok oppmerksomheten bort fra Adeles stemme. Hun fikk skinne ekstra under helt nedstrippede låter som Dylan-coveren "To Make You Feel My Love" og kveldens første ekstranummer "All I Ask" noe senere.

Da hadde vi nettopp vært vitne til hitparaden på slutten av hovedsettet, da Adele sto på midtscenen og lagde følsom allsang med "Someone Like You" før det ble regntungt der ute med den glimrende "Set Fire To The Rain". Hun inviterte folk opp på scenen, snakket med flere publikummere som var kommet til Oslo fra imponerende mange steder, og fortalte både om seg selv, sønnen, eks-kjærester og det som ellers måtte falle henne inn. Og det var en hel del.

Hun var ikke veldig langt unna å tippe litt over, men i det store og det hele var det faktisk deilig å oppleve verdens største artist i fri dressur og som virker å ha bena så til de grader plantet på jorda.

Det er vel derfor vi elsker henne. I tillegg til stemmen og låtene, og ikke minst hvordan det hele ble gjort i Telenor Arena denne kvelden.

En tvers gjennom fantastisk artist i like fantastiske rammer. Der skapes det lett konsertminner som aldri falmer av.

(Siden våre fotografer ikke fikk tilgang til denne konserten har vi valgt å bruke et mobilbilde.)