Californiabaserte Rival Sons spiller deilig rock, med et klassisk tilsnitt - det oser av 70-tallet - bluesen ligger også tett på Rival Sons. Likevel så har Rival Sons klart kunststykket å gi musikken sin et forfriskende og moderne uttrykk - de beviser at det fortsatt er mulig å lage skikkelig rock i 2016.

Musikken til Rival Sons passer perfekt for det mer voksne festivalpublikummet på Slottsfjell, men det er også en del unge som har tatt turen opp på toppen av fjellet.
Mens sola som begynner å gå ned bak slottsfjelstårnet, gir Rival Sons de fremmøtte en solid konsertopplevelse. Der andre artister bruker tiden på å fri til publikum med ulike gimmicker er det musikken som står i sentrum hos dette bandet. Rival Sons er et knippe virkelig gode musikere, og både gitarist og og keyboardist imponerer stort. Derimot er det kanskje vokalist Jay Buchanan som imponerer mest - han har en sår og sterk rockevokal fylt av soul og blues som virkelig løfter dette låtmaterialet til nye høyder live.

Rival Sons er rock så rock det kan bli og det er det perfekte soundtracket til en varm og lat sommerkveld på toppen av Slottsfjellet.

Foto: Slottsfjell/Christian Hassum