Kan man booke bedre enn dette? Daniel Kvammen på toppen av Slottsfjell i stekende sol, med et takknemlig publikum som enten ligger og nyter konserten på gresset eller står foran scenen. Det var tydelig at publikum likte det de så og hørte, for da konserten var ferdig hadde antallet foran scenen mangedoblet seg og det var masse dans og imponerende allsang.

 photo unspecified_zps1282hgoj.jpeg

Alle som har hørt låtene til Daniel Kvammen på radio vet at han er en av Norges bete låtskrivere og tekstforfattere. Debutskiva hans Fremad i alle retninga er full av vakre poplåter, med enkle og underfundige tekster om ulike følelser og tanker som befinner seg inne i hodet hans, men som i låtform gjøres relevante og universelle for alle som hører de. Musikknyheters anmelder skrev den gangen: "..Daniel Kvammen er en havarert profet, han har kava lenge på i ein gudsforlatt dal, han har vært drita full og høg på sjalusi, han har lest Donald Duck og Nietzsche, og nå står han på Geilo togstasjon med ei rutete hvit og rød skreppe over skuldra, den er fyllt til randen av nydelige poplåter..."

Men det er ikke først og fremst låtskriveren Daniel Kvammen som imponerer på Slottsfjell denne flotte sommerdagen. Det er sceneartisten Daniel Kvammen som ustrukturert beveger seg fram og tilbake og rundtomkring, som smiler og ler til publikum og sjarmerer med småhistorier på sin sedvanlige geiilodialekt.

 photo unspecified_zpssbin5key.jpeg

Kvammen gir sine uptempo-låter mest plass i dette settet, som han sier: "Mange av låtene er skrevet da jeg var trist, nå er jeg glad å vil feste, vil dere feste?" Fest blir det med selvsagte høydepunkter som: Fuck deg, helsning 90-talet, Karmafaen og Du fortenar ein som meg.

Det er derimot de rolige låtene som gir virkelige gåsehudopplevelser. Kanskje særlig på rare, men vakre Ingen vega utenom. Som ender i "Kvammens sangskole" - der refrenget blir sunget så høyt at det både skal høres til Sandefjord, Oslo og Geilo.

 photo unspecified_zpsgork0xdc.jpeg

Daniel Kvammen har en tilstedeværelse på scenen som gjør at han fanger publkum og tar de med seg på en liten reise med de tankene som preger en bygdegut som har hatt god tid til å tenke over mange av de tingene i livet, som kanskje ikke alle tenker på hele tiden. Bandet han har med seg gjør også sitt for at denne konserten blir så bra som den faktisk ble - det er et knippe solide musikere.

Daniel Kvammen jobber hardt på toppen av Slottfjellet, men han vinner så til de grader og leverer festivalens til da beste konsertopplevelse. Undertegnede vil gjerne ha Daniel Kvammen tilbake på samme scene og samme tidspunkt neste år, men kanskje på lørdagen og med nytt materiale i bagasjen. Da kan det på ny bli en magisk sommerdag på toppen av fjellet.

 photo unspecified_zpsp3fcayxr.jpeg
Foto: Slottsfjell/Sadan Ekdemir