25 år gamle Unnveig Aas fra Holmestrand har tidligere utgitt en diktsamling. Men til neste år kommer debutalbumet, og etter å ha hørt hennes fem låter på Øyafestivalen vil jeg si at kan vi glede oss!

Den unge singer-songwriteren spilte på den lille, intime scenen Biblioteket for et hundretalls tilhørere, kompet av fem musikere som talte veteranene Roger Græsberg (elgitar) og Alexander Lindbäck (trommer). Steelgitar og orgel var også en del av lydbildet på hennes konsert, som åpnet med den nydelige Run. Her syntes jeg hun minte litt om Ida Jenshus. De har jo den samme sorgfulle vibratostemmen. Ellers er nok Emmylou Harris et forbilde for henne.

Fra og med Fleeting Love frigjorde hun seg fra gitaren og begynte å bevege seg til musikken. Vi merket at hun levde seg inn i teksta på den "hjerteskjærende" gromlåta What Hurts The Most (Is Knowing You Want To Leave). Avansert country med taktskifter vil jeg også kalle den stemningsfulle Bright Lights, som bød på gitarfeedback-intro og fin veksling mellom rolige og rocka partier. Til slutt danset Unnveig Aas mens hun sang den litt mer streite countrylåta Things Will Be Better, som kan være en kandidat til single fra debutalbumet.

Synd at Unnveig Aas' konsert ikke varte lenger enn 20 minutter. Men det var lett å høre at hun fortjente å vinne en pris under årets by:Larm. Hun kan fylle tomrommet som oppsto etter at Ida Jenshus forlot countrymusikken!

Foto: Anna Lerheim Ask