Etter en kjapp gåtur gjennom gjørmehavet er man endelig inne på Øyafestivalen 2016, og første band ut på årets største scene Amfiet er Fredrikstad-rockerne i Sweden. Selv om det har regnet godt tidligere på dagen er det godt oppmøte blant publikum. Helt i startfasen av konserten sniker også solen seg frem og varmer opp en noe kjølig dag, og det passer Sweden helt utmerket.

For deres sommerlige powerpop er som skapt for lyse tider med god stemning, og de skal vise seg å være et godt valg når Amfiet skal innvies. Med seg på laget har de en hel del gjesteartister, og de har virkelig satsa på å lage åpningsshow.

Det viser seg tidvis at de nok ikke har hatt så mye tid til å øve inn låtene med de forskjellige gjestene, og det er tendenser til sure toner på enkelte av de ellers svært så behagelige refrengene de har i mange av låtene. Miksingen sliter også litt når de har opp til tre forskjellige vokalister samtidig, og det blir fort litt grøtete. Ellers er lyden fin, selv om gitarene kunne vært litt lengre fremme i miksen.

På siste låt ut, Just A Kid, sitter alt perfekt. Koringene kommer til sin rett, og alle gjesteartistene er ute på scenen og synger med på refrenget. Det låter herlig, og beviser at Sweden har fortjent sin oppsatte plass. Man føler seg virkelig revitalisert etter en sånn oppvisning, og vi er klare for fire dager festival.