Foto: Therese C. Wangberg


For andre gang på litt over ett år stikker The Dictators NYC innom Norge for å misjonere litt god gammeldags punkrock til oss nordmenn. De har kjørt et imponerende løp med en europaturné der de har spilt 21 konserter på 22 dager før siste konsert på John Dee, og da får det heller være at vokalist Handsome Dick Manitoba roter litt med landegrensene og kaller oss svensker, og at de bærer litt preg av å kunne trenge en velfortjent pause.

Det spiller uansett ingen rolle, for The Dictators NYC har så mye fartstid og er såpass legendariske at de kan få lov til å si og gjøre hva de vil, og utover kvelden får vi servert både historier fra oppveksten i New York og synspunkter om både menn med flate rumper (!) og presidentvalg. “- Can you imagine; We are 300 million, and it boils down to Clinton and Trump, those are our choices!”.

 photo The Dictators_Therese Wangberg_002_zpsasj59beu.jpg

62 år gamle Manitoba uttrykker også flere ganger bekymring for rocken og forteller at den ikke en gang finnes i hjembyen lenger etter at alle utestedene har blitt lagt ned en etter en, med unntak av baren "Manitoba's" han eier men som i følge han selv kun går bra når det er blonde damer med store pupper til stede. Men tilbake til kveldens konsert.

Lokalet er halvfullt av et relativt voksent publikum som til tross for at det er søndag både drikker øl og koser seg med allsang og litt beskjeden dansing. Bandet ser også ut til å kose seg og spiller mye gammelt materiale helt tilbake til 70-tallet da alt dreide seg om å spille i band for å få seg damer. Når Baby Let's Twist er neste låt ut inviterer Manitoba like godt seg selv ut på dansegulvet for å sjarmere publikum enda litt mer med dansemoves en 62-åring verdig, mens resten av bandet poserer med gitarer og gjør det meste et rutinert rockeband skal gjøre for å lage fest.

 photo The Dictators_Therese Wangberg_004_zpsvymmfbj5.jpg

Det var sikkert ingen som tenkte at de skulle holde på opp i 60-årene da de skrev Who Will Save Rock n'Roll?, eller at de skulle være svaret på sin egen sang etter så mange år, men heldigvis for alle oppmøtte reddet The Dictators NYC både rockens rykte og søndagskvelden med akkurat passe dose hårete punkrock.