Foto: Irene Margrethe Kaltenborn

Grant Lee Buffalo var et av de store 90-tallsbandene. De spilte comebackkonserter i 2011, bl.a. på Øyafestivalen. Men frontfigur og vokalist Grant-Lee Phillips har gitt ut en rekke gode soloplater siden 2000. Han har vært flere ganger i Oslo, med og uten band.

Denne kvelden spilte Phillips solo med sin akustiske gitar for et tre kvart fullt John Dee. De tre første låtene var hentet fra hans gode 2016-album The Narrows, hvorav Smoke and Sparks ble mottatt med jubel. Så fulgte to fra den strålende Virginia Creeper (2004) og deretter hele fire Grant Lee Buffalo-sanger.

Nå våknet virkelig publikum, og de sang med på Mighty Joe Moon og Jupiter and Teardrop. Den pratsomme, blide, sprudlende og sjarmerende Grant-Lee Phillips fortalte oss at balladen Happiness er hans egen favoritt. Ellers var han veldig vittig mellom låtene, spøkte med publikum og fortalte om både Oslo og sine sanger. Dette gjorde konserten underholdende, til tross for at den var uten band og lett kunne blitt ensformig.

 photo nr2_zpsocmqf3d8.jpg

Stemmen hans er helt topp, og han synger pasjonert på også de gamle låtene. Vi merket det på 1993-klassikeren Fuzzy der han fraserte perfekt og greide falsetten lett. Et annet høydepunkt var Boys Don't Cry, som Phillips gjorde på sin coverplate nineteeneightees (2006). Den ble selvsagt framført fordi The Cure spilte i Oslo Spektrum samtidig. Deretter parodierte han Robert Smiths stemme på en kort versjon av Grant Lee Buffalos Shining Hour.

Phillips var lydhør for låtønsker fra publikum, og spilte for første gang på lenge America Snoring (1993) fordi, som han sa: USA sover fortsatt, ting er ikke blitt bedre. Og etter å ha fått navnet på jenta som ba om å få høre den sangen, lagde han en sang på sparket til Therese, som hun het!

Hovedsettet ble avsluttet med en glimrende Mockingbirds (1994), før Grant-Lee Phillips kom tilbake på scenen og gjorde Stars 'N' Stripes (1993) og til slutt tittelsangen fra sin 2012-plate Walking in the Green Corn. Dette var en glimrende konsert der folk koste seg, mye takket være Phillips' stemmeprakt, humor og gode humør.