Det er bare ett fast medlem nå i Okkervil River, som ble startet i 1998 i Austin, Texas: låtskriveren, vokalisten og gitaristen Will Sheff (40). Den akustiske stilen på det nye albumet Away ble videreført på denne konserten for et fullsatt Parkteatret i Oslo, der Sheff bare spilte kassegitar og det var kontrabass på de sju første låtene.

Will Sheff har like mye stemmeprakt som Bob Dylan. Men han har også en keitete sjarm og skriver fengende låter med spesielle tekster. Han ga oss ellers en artig historie om da flyet deres fikk motortrøbbel dagen før konserten og måtte vende tilbake til Amsterdam.

Hele seks av konsertens låter kom fra den nye plata, deriblant de to første: Okkervil River R.I.P. og Call Yourself Renee, der backingbandet koret fint i falsett. I teksta til førstnevnte tar Sheff livet av bandet og nærmest erklærer at Okkervil River er hans soloprosjekt. Det andre albumet som det ble spilt mye fra, var det kritikerroste The Stage Names fra 2007. Særlig den rocka Our Life Is Not A Movie Or Maybe ble godt mottatt av et publikum som tydeligvis satte pris på å få høre elbass.

 photo _aneostnes_okkervilriver008_zpszyn1ikvx.jpg

Nå ble det mer fart i sakene, og det var stor jubel for Down Down The Deep River (2013), For Real (2005) og ikke minst første ekstranummer, The President's Dead. Sistnevnte er en veldig ordrik sang hentet fra en obskur 2006-ep, og som Will Sheff spilte det meste av alene, før bandet kom inn mot slutten. Folk digget også den stemningsfulle halloween-sangen Days Spent Floating (In The Halfbetween) og den streite poprocklåta Black Sheep Boy helt til slutt.

Foto: Ane Østnes / www.aneostnes.com