Foto: Oddbjørn Steffensen


Det begynner å nærme seg halvannet år siden Kvelertak skulle spille på USF Verftet i Bergen. Av ulike årsaker har konserten blitt utsatt helt til nå, så det er et sulteforet bergenspublikum som fyller opp salen i kveld. Konserten har vært utsolgt i lang tid, og jeg registrerer at folk i publikum snakker om en legendarisk konsert, allerede før den har begynt.

Kvelden starter imidlertid et par timer før Kvelertak kommer på scenen, når PRTLVX skal gjør jobben med å få publikum i gang. Bra band med en kul greie på scenen, men å si at de setter fyr på de fremmøtte, blir nok å ta litt hardt i.

Når kveldens andre supportband, The Dogs, går på, eksploderer det imidlertid til de grader. Allerede i første låt er Kristopher Schau på crowdsurfingtur rundt i lokalet, og stemningen er virkelig elektrisk. Et utrolig tøft rockeband med en frontfigur som flørter bedre med publikum enn de alle fleste andre jeg har sett. Det er faktisk første gang jeg ser dette bandet og jeg blir umiddelbart fan, og gleder meg allerede til de returnerer til Bergen i mars, når de gjester Garage.

Men det er Kvelertak det dreier seg om for de fleste i publikum i kveld, og årsaken til det er jo åpenbar. Dersom du klarer å navngi mange norske band som har en bedre livepakke enn dem, vil jeg gjerne høre den listen din.

Også i kveld får publikum det de vil ha. Det øses på med både pyro og røyk, som smykke til de velkjente og deilige riffene. Årets radiohit 1985 kommer allerede som andre låt i settet, og fungerer mye bedre live enn det jeg synes den innspilte versjonen gjør. Og selv om de eier publikum gjennom hele konserten, løfter stemningen seg enda et hakk når både denne og de andre største hitsene, som Blodtørst, Mjød og Heksebrann fremføres.

Ikke uventet avslutter de konserten med Utrydd dei svake, og publikums reaksjon er like lite uventet. Det blir et perfekt punktum på kvelden og de aller fleste går nok glad og fornøyd hjem igjen etter å ha ventet i halvannet år. Blir det like lenge til neste gang?

Alt i alt blir dette en strålende kveld, med et Kvelertak som leverer som forventet, altså dønn solid. Likevel merker jeg at jeg gleder meg enda mer til å se The Dogs igjen. Fabelaktig kveld!