Foto: Daniel Hagen
ScHoolboy Q har egentlig vært en av de heiteste up-and-coming rapperne en stund nå, uten å helt ha klart å bryte gjennom. Det er ikke rart han kommer i skyggen av label-mate og samarbeidspartneren Kendrick Lamar, men ScHoolboy Q er mer enn bare enda et navn presset frem av hypemaskinen. Når han kommer på scenen og TorcH glir over i Gangsta er det langt ifra tydelig at kveldens andre konsert for ScHoolboy Q, han virker frisk og opplagt.

Det viser seg dog at formelen for kvelden er at ScHoolboy Q bygger seg opp til det første hooket eller til et annet naturlig lite klimaks i låta, og at publikum lydig og kontrollert eksploderer litt her før det igjen avtar til hodenikking og bøyde knær. Det er ingenting i veien med hverken flowen eller energien til ScHoolboy Q, og med tanke på at det er kveldens andre konsert er det faktisk svært imponerende at han klarer å holde det gående såpass hardt. På den andre siden blir det veldig tydelig når han ber om moshpit og ikke får særlig respons av publikum at konsertgjengere og artist ikke er på samme bølgelengde.

Det føles ikke helt rettferdig å si at det blir en halvhjertet opplevelse, for det er ingen som gjør noe galt, men det er sånn det føles. ScHoolboy Q er like trygg på mikrofonen enten det er aggressiv gangsta-spytting, tilbakelent vestkystsrap eller Kendrick Lamar-covre han rapper, og publikum er alltid med på allsang og hopping når de klare klimaksene kommer. Det er dog et klart skille mellom hva artist og publikum ønsker å få ut av konserten, der publikum hopper og danser hardest til Kendrick Lamar-covere og ikke lystrer ScHoolboy Q sine ønsker om moshpit, men prøver forsiktig å moshe til helt feil låter. Det ender opp med at ingen blir helt tilfredsstilte.