Foto: Simon Brendhagen Jensen / by:Larm

Maken til trygg og selvsikker sceneopptreden er det sjelden man ser av en 18-åring. Men det opplevde folk som var så heldige å komme inn på Sigrid Raabes to stappfulle konserter på Rockefeller og Gamla under by:Larm. Ålesundjenta har bare gitt ut én låt, Don't Kill My Vibe. Men den har allerede skaffet henne kontrakt med selveste Island Records.

Musikken hennes er enkel, dansbar popmusikk med mye synth, slett ikke ulikt AURORA og Emilie Nicolas. Men stemmen og utstrålingen hennes er helt spesiell, og hun beveger seg og danser på scenen som en profesjonell. Bandet hennes besto av trommegutt, koredame og to keyboardsgutter.

Sigrid har en stjernes utstråling på scenen, hvor hun er smørblid og sjarmerende. Eneste problem med låtene er at de er ganske like. Unntaket er balladen You Know That I'm Dynamite, hvor hun bare ble kompet av piano. Artig å se hennes sørgelige ansiktsuttrykk som sto i stil med teksta. Til slutt fikk vi radiohiten Don't Kill My Vibe, der en av keyboardgutta spilte gitar.

Alt i alt har Sigrid det lille ekstra som kan føre til et internasjonalt gjennombrudd. Akkurat som Dagny på fjorårets by:Larm. Vi venter i spenning på flere utgivelser!