Øystein Grenis første soloalbum har vært lenge i kjømda, men om noen uker kommer endelig Pop Noir. Han er en av ytterst få artister som har fått lov til å spille lenger enn 30 minutter på by:Larm. Med seg på scenen hadde han fire musikere, inkludert Anne Lise Frøkedal på gitar/keyboards.

De startet med You'll Be Fine, som er soulinspirert pop med et flott gitartema. Chameleon minner om 70-tallets Fleetwood Mac og var krydret med en saxsolo ved Jørgen Munkeby fra Shining. Etter den Bigbang-aktige You've Got It ko, den ordinære balladen Could You Be The One, som publikum ga veldig liten respons på.

Så spilte Greni utrolig nok Bigbang-klassikeren Wild Bird. På en av hans første solokonserter! Den ble uansett mottatt med jubel, etterfulgt av den sterke singlen som alt ligger ute til strømming: Hold. Den mektige gospelkoringen lot seg dessverre ikke gjenskape live, hvor jeg syntes det hele lignet på Ryan Adams' nye sound.

Botanical Gardens er en flott duett med Frøkedal, som også er medkomponist. Dream And Drive er funky, anonym arenarrock. Til slutt spilte Greni utrolig nok Prince-hiten Let's Go Crazy, med Munkeby på sax. Dette fikk opp stemningen på et halvfullt Rockefeller. Men by:Larm er da vitterlig en arena hvor man spiller nye låter, og ikke coverversjoner? Vi fikk til sammen 40 ujevne minutter fra Greni, som er navnet på Øystein Grenis soloprosjekt.

Foto: Boris Danielsen