Elsa Søllesvik og Emilie Haaland Austrheim fra Haugesund er bare rundt 20 år, men har alt utgitt to album på Sony Music. Det første lå et par uker på Topp 40 på VG-lista i 2014, mens det nye, Kill Your Darlings, kom i januar 2017 uten å få særlig god mottakelse.

Elsa var dessverre syk på by:Larm, så deres fredagskonsert måtte avlyses. Men lørdag sang de for et halvfullt Sentrum Scene, tross den noe reduserte stemmen til Elsa, som er den av de to som fører ordet live. Lyden var ganske ullen og noe av vokalen druknet i bassen i konsertens første halvdel. Det første som slo meg var hvor anonyme sangene til Elsa & Emilie er. Stemmene deres står imidlertid godt til hverandre.

Etter at tredje låt var unnagjort, den nye singlen Chains Of Promises, ble konserten noe bedre. Everybody Knows fra debutalbumet har et fint tromme-driv og vokalmagi på slutten. Ocean har en fin oppbygning og når et slags klimaks. Au Volant er fengende, men ordinær. Til sist kom deres klart beste låt, Run (fra debuten). På denne innsmigrende balladen spilte Elsa elgitar.

Elsa & Emilie har noe å lære av den enda yngre Sigrid når det gjelder sceneopptreden. De virker keitete og utrygge, og greier ikke å få publikum med seg. Og musikken er altså ganske ordinær og anonym.