Foto: Foto: Per-Otto Oppi Christiansen


Da Trash Talk inntok scenen på John Dee tirsdag kveld var ikke oppmøtet av publikum all verdens å skryte av og man kunne fryktet at det kom til å gå ut over opptredenen til bandet. Det gjorde det heldigvis ikke.

Omtrent før bandet begynner å spille, hopper vokalist Lee Spielman over gjerdet og ned fra scenen og stiller seg i sentrum av publikum i en halvsirkel som umiddelbart danner seg rundt ham. Dette skal han imidlertid ikke ha noe av og han gir raskt beskjed om at alle må trekke nærmere. Akkurat dette er noe som skal gå igjen gjennom hele konserten og han oser av rutine når det kommer til å få med seg publikum.

Det er ikke bare vokalist Spielman som kan underholde; bassist Spencer Pollard tok på et punkt pull-ups og tilbrakte en god del av konserten foran scenen. Det er imidlertid Spielman som er sentrum for underholdningen og mellom sangene bruker han mye av tiden på å spørre om noen har hasj til dem, vitse med de andre i bandet og han knyttet til og med skoene til en i publikum før de startet på neste sang. Underholdning fra ende til annen med andre ord.

Foruten et par blodfans som løper, mosher, hopper og danser av seg selv så må de fleste som lar seg rive med få beskjed om hva de skal gjøre. Det gjør heldigvis ingenting for det er nok folk som blir med og det er omtrent aldri stille foran scenen. Den livlige stemningen kombinert med den raske punk-hardcore’en fra bandet skaper illusjonene av at det ikke er noe annet enn bandet fra California og det som skjer akkurat der og da som betyr noe. Alt annet blir satt på vent. Det er alltid like gøy når et band klarer å ta hele oppmerksomheten din.

Som nevnt gikk ikke antall publikummere nevneverdig inn på bandet, men det gav helt klart en liten bismak til konserten, ikke fordi den ble dårligere av det, men pga. følelsen av at det kunne vært en festkveld uten like. Hadde det vært et fullstappet John Dee så ville gårsdagens konsert mest sannsynlig blitt en av årets villeste konserter. Et band som leverte det beste de kunne ut i fra forholdene, og som har full kontroll på publikum fra start til slutt kunne fått til mye med enda flere å spille på. Vi som var der kan imidlertid trøste oss med at vi fikk en solid forestilling, og helt klart en mer personlig og intim konsertopplevelse enn man hadde gjort med flere til stede.
Så er det bare å håpe at de kommer tilbake og at oppmøtet blir enda bedre, for Trash Talk er uten tvil et band som må oppleves live.