Foto: Tom L. Nilsen

Et utsolgt Oslo Spektrum tar mot Highasakite, som kjører kvelden i gang med My Mind Is A Bad Neighbourhood. Videre fortsetter de med I, The Hand Grenade og Chernobyl. Både lyd og lys er knallbra, og den særegne stemmen til Ingrid Helene Håvik fyller Spektrum. På Chernobyl har hun på seg en speilmaske, og hun lyser opp på scenen – bokstavelig talt. Det er likevel først når de setter i gang med Someone Who’ll Get It at stemningen tar seg opp blant publikum.

- Dette har vi gleda oss til, sier Ingrid Helen Håvik, før hun og bandet fortsetter med noen låter til. Highasakite fremstår som trygge, og det er tydelig at de virkelig eier scenen. De fortsetter med flere låter fra de to siste albumene, Camp Echo og Silent Treatment. Med Heavenly Father roer Highasakite litt ned, men det er fortsatt god stemning blant publikum.

Vi får også høre låta Marianna. Den er fra Babylove, soloalbumet som Ingrid Helene Håvik gav ut i 2013.

 photo TLN_9417_MN_1000x1498_zpsdhhwtumm.jpg

Man merker fort hvilke låter som er publikumsfavorittene, for når Highasakite setter i gang med Samurai Swords jubles det umiddelbart. Det samme skjer med Keep The Letter Safe, for mange kjent fra TV-serien Frikjent.

Golden Ticket blir et høydepunkt, og når bandet går av scenen er det med gullkonfetti i lufta, og til høylytt jubel og applaus. Publikum gir seg ikke med applausen før Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu, Øystein Skar, Marte Eberson og Kristoffer Lo alle er tilbake på scenen igjen.

Når stemmen til Ingrid Helene Håvik får være i fokus på God Don’t Leave Me er det stille i Oslo Spektrum, som lyses opp av lyktene på telefonene rundt i salen. Stemningen er rett og slett magisk.

Highasakite avslutter kvelden med Lover, Where Do You Live? til stående applaus og høylytt jubel.

Det er ikke tvil om at Highasakite fungerer særdeles godt på en stor scene. Jeg personlig savner likevel det personlige, kontakten med publikum, som fort blir borte når lokalet blir så stort som Oslo Spektrum er. Dette er likevel ikke noe vi kan klandre Highasakite for, for de ga alt denne kvelden.