Foto: Aleksander Espelid

Seether er nok et velkjent navn for alle som er glad i rock, særlig postgrunge. De har hatt store hits som Broken og Words as Weapons, og har kommet seg så høyt som topp 20 på Billboard Top 100. De velger å sparke i gang turneen de nå skal ut på i Oslo, og det er nok noe blodfansen setter stor pris på. Det er nok også de sistnevnte som får mest ut av dette besøket.

Starten på konserten lider veldig av dårlig lyd og dårlig lys. Vokalen når ikke fram til publikum i det hele tatt og man ser knapt bandet på scenen. Noen låter ut skjer det derimot noe; lyden blir mye bedre og scenen bader i mye fint lys.

Gutta prøver hardt, men de sliter veldig med å komme ordentlig i gang. Man opplever det hele som en berg-og-dal bane med topper av energi og en bunn som føles veldig uinspirert. De frammøtte står spredt over hele gulvet på Rockefeller og gynger rolig med til musikken. Det er kun de to fremste radene som virkelig virker fornøyd med det de får servert.

Under nevnte Words as Weapons virker det som bandet har fått mer energi, men vokalen er veldig sur og de opplever i tillegg litt tekniske problemer. De prøver senere å hente seg inn, men når de skal framføre Broken er det mange som snur seg skuffet til sidemannen. De innleder med en eksepsjonelt dårlig intro og gjør en merkelig live versjon som ikke gir låta det den fortjener. Allikevel blir dette en publikumsfavoritt for kvelden.

Helhetlig oppleves Seether som så mange andre band som er akkurat litt forbi sin storhetstid. De er booket til en venue som er litt for stor for dem, spesielt når det ikke dukker opp flere i publikum. De kan forhåpentligvis skylde på at det er første dag på turné og håpe på at det blir bedre.