Foto: Øivind SvendsenThe Glorious Sons fra Kingston i Ontario, Canada har reist langt og er på sin første runde rundt i Europa.

Med seg har de fjorårets aldeles glimrende Young Beauties and Fools, og et lite knippe mannstungt torsdagspublikum hadde møtt opp på Pokalen for å få oppleve albumet live.

Det var et slitent og lite uthvilt band som tok scenen kl. 21.00, preget av lavbudsjettsturné og antatt fest og moro dagene i forveien. Men heldigvis puttet de all energien de hadde igjen inn i låtene, og det ble med det en strålende time med mange av øyeblikkene fra Young Beauties And Fools i lista.

Bandet høres ut som en eklektisk miks av mye annet vi kjenner fra før, og fans av alt fra Rival Sons, The Dandy Warhols, The Killers, Imagine Dragons og The Hellacopters bør kjenne sin besøkelsestid når disse kanadierne er på våre kanter.

Uansett var det bare et 40-talls publikummere som fikk med seg strålende versjoner av My Poor Heart, Sawed Off Shotgun, Godless, Graceless and Young og Come Down fra siste skiva, samt et par fra den foregående The Union - Mama og White Noise inkludert.

Bandet låt tett og tøft, og med to gitarer og keyboards var det få detaljer vi savnet fra skivene. Vokalist Brett Emmons ga det han kunne, og presenterte også bandet med informasjon om hvor lenge de hadde sovet siste natt og hvem som også hadde matforgiftning innabords.

Sånn er nok ofte turnélivet for unge, nye rockeband som skal reise langt. Da må man bare takke for at lille Norge er en destinasjon, og at det bandet som gav ut en av fjorårets beste rockeplater også gav alt de kunne for et lite, men fornøyd publikum på Pokalen torsdag.

The Glorious Sons avsluttet med en rocka versjon av Fatboy Slims Praise You, og det er det helt på sin plass å gjøre.

Vi gleder oss til neste gang. Da skal vi være flere.