Foto: Cecilie Andrea Torp

Konnichiwa (2016), hans forrige fullengder, føles som en evighet siden. I etterkant av en velfortjent Mercury pris samme år har Skepta holdt en relativ lav profil, med bidrag på noen låter med noe blandede og odde resultater. Grime er en vanskelig sjanger å modne og det er mye forventninger til en MC med såpass tunge leveranser fra tidligere utgivelser. Med hans nyeste album Ignoranse Is Bliss (2019) er han tilbake i gamet, og plata ble anerkjent verden rundt. Låtene er skamløst fengende og Norge har også fått øynene opp for Skepta.  



Å komme på scena tar sin tid. Det er først support før det i lang tid er en tom scene med kun en DJ-pult og London Rap på full guffe i salen. Det er svært tilfredsstillende da Skepta kommer og går rett på materiale fra det nye albumet. Energien er høy og han jobber hardt for å få med publikum. Norge er ikke kjent for å være det letteste publikumet, men energien hans smitter over umiddelbart. Det mangler heller ikke på scenelyset, her snakker vi ekstra-ekstra mye lys. Hele backdroppen og DJ boksen var også dekket med sølvfolie, alt er litt ekstra i dag.



Han får publikum med seg fra starten og hele stedet vibrerer. Han har ofte dialoger med publikum og han ber ofte om floorspace og ENERGY, det var selvfølgelig mospit kun etter et par låter. Til No Sleep en det faktisk en fyr som tar backflip, den landet han ikke, men applaus for innsatsen. Mellom låtene er det en tydelig avslutning hvor scena blir svart, med gode pustepauser, noe selv den mektigste grime-artisten i verden trenger. Det gjør ingenting.



Flertallet av publikum hadde passa rett inn i en Skepta-musikkvideo og jeg får øynene opp for en fargerik bukett mennesker med sans for dyre merker og streetstyle. Danse-moves relatert til Grime satt som støpt hos de fleste. Selv holdt meg til å vugge med musikken. Det er en god blanding av låter gjennom konserten, med fokus på den nye plata. Da Greaze Mode kommer på har han hypet opp publikum nok til at alle klikker over alle parametere som finnes. Det kan umulig ha vært en eneste tørrpinne som ikke danset på et utøylet Rockefeller i kveld.