Young Dreams, Blood Command, Mø (DK), Urban Cone (SE), Adam Kanyama (SE), LCMDF (FI), Valgeir Sigurðsson (IS) og Indians (DK) er alle klare for neste års by:Larm

Norske Young Dreams, som nylig signerte til kredlabelet Modular og varmet opp for Tame Impala på deres europaturné har lenge vært en snakkis i både norske og internasjonale indiekretser. Bergenskollektivet som ledes av den talentfulle Matias Tellez er et unikt poporkester og kanskje noe av det mest spennende Norge har produsert på lang tid.

Young Dreams' bysfeller i Blood Command har det også virkelig begynt å skje ting med i det siste. Bandets muskuløse uttrykk, som ligger et sted i skjæringspunktet mellom hardcore og rock, har gitt Blood Command oppmerksomhet i form av Urørt-finale, Spellemannsnominasjon, samt strålende kritikker og tung radiorotasjon i både inn- og utland.

Mø er kunstnernavnet til den danske RnB-kometen Karen Marie Ørsted, og etter en tid på veien (blant annet som oppvarmer for Purity Ring), er hun nå i ferd med å ferdigstille sitt debutalbum. Etter tre meget kritikerroste opptredener på CMJ har bloggsfæren, deriblant Pitchfork, for alvor fått øynene opp for hvilket talent den danske 23-åringen er.

Den svenske indierock-kvintetten Urban Cone har siden oppstarten i 2010 fått til store ting i både hjemlandet og ute i Europa. Deres referansetunge gitarrock med tekster om fremmedgjorthet og livet som unge menn i byen er et flott utgangspunkt for et band som ifølge seg selv skal bli størst i verden.

Purunge Adam Kanyama (16) er den aller største snakkisen i svensk hiphop-miljø akkurat nå. Sammenligningene med Jason Diakité AKA Timbuktu har vært uungåelige, men denne jyplingen fra Stockholms forsteder ser ut til å stå svært så støtt på egne ben. Debutsingelen heter intet mindre enn "The Golden Child", og oppmerksomheten denne har generert lover svært godt for hans videre karriere.

Finske LCMDF har spilt på omtrent alt som er av nordiske og europeiske festivaler, og elektropop-trioen har også varmet opp for artister som Robyn, Sleigh Bells og The Wombats. Deres udiskutable popteft, kombinert med bunnsolid liveerfaring gjør det plausibelt å tro at de kan bli en av årets store by:Larm-høydare.

Med referanser som Bon Iver og Fleet Foxes er danske Indians noe for både skjeggete indiegutter så vel som pene piker. Debutsingelen "Magic Kids" fanget britiske NMEs oppmerksomhet, og bandet, som startet opp så nylig som i februar 2012, har hatt en meteorisk reise i sin karriere så langt. Indians signerte nylig en avtale med et av verdens mest kredible og suksessfulle indie-labels, 4AD.

Valgeir Sigurðsson er en islandsk komponist, produsent, musiker og grunnlegger av både Greenhouse Studios og labelet Bedroom Community, som begge er basert i Reykjavik. Han har til nå gitt ut tre soloplater og i tillegg samarbeidet med artister som Björk, Bonnie "Prince" Billy, CocoRosie, Feist, Damon Albarn og tonnevis av andre knallsterke navn, skriver by:Larm i pressemeldingen.