Med debuten Come Sing These Crippled Tunes i 2009 og fjorårets oppfølger, It Ain´t Human, har The Cubical etablert seg som et av de mest spennende rock´n roll-bandene fra Liverpool og England for øvrig. De fem musikerne, som har spilt sammen siden midten av tenårene, har de siste årene turnert heftig rundt omkring i Europa, samt USA og Australia. Sakte, men sikkert vokser fanskaren. Med bandets tredje utgivelse, Arise Conglomerate, er det mye som tyder på at The Cubical vil ta nye karrieresteg.

- Vi håper at albumet vil bidra til å skaffe oss et bredere publikum, samtidig som vi ønsker å videreutvikle suksessen fra våre to første utgivelser. Målet er å holde turnévirksomheten oppe, erobre nye land, men også å returnere til Norge, sier vokalist Dan Wilson til Musikknyheter.no.

Spilte for 20 personer

The Cubical spilte sin første konsert i Norge for cirka 20 tilhørere på Chateau Neuf i Oslo i april 2010. Senere på høsten trakk bandet fullt hus i kjelleren på Revolver, da Musikknyheter.no presenterte bandet sammen med norske Phone Joan. Videre plukket Goldstar opp bandet og satte dem på turnéplakaten sammen med Mark Lanegan og hans konserter i Tromsø og Oslo tidligere i år. Bandet har også spilt egne klubbkonserter i Bergen, Stavanger, Trondheim og Kristiansand.

- Vi har hatt god progresjon i Norge og spilt på kule steder. Det er alltid et entusiastisk publikum, uansett hvilken by vi spiller i. Et høydepunkt var likevel å få spille med Mark Lanegan i Tromsø og på Rockefeller i Oslo. Så langt nord som Tromsø hadde vi aldri vært før, og Rockefeller var en stor og trivelig scene, sier Wilson og legger til:

- Vi har helt klart forhåpninger om å vende tilbake til Norge etter at "Arise Conglomerate" er ute.

picture

Analog innspilling

Selv om den gjenkjennelige The Cubical-stilen - energien, Wilsons karismatiske vokal, de febrilske gitarene og den stødige og lekne rytmen - er å høre på bandets tredje album, skiller utgivelsen seg også fra forgjengerne.

- Albumet gir et genuint bilde av hva The Cubical er og står for, sier Wilson og fortsetter:

- Mesteparten er spilt inn analogt i Berlin på en firespors opptaker og på svært kort tid sammen med den glimrende produsenten Axel Praefcke. Ideen var å gjenskape intensiteten og lyden fra konserter. Det var utfordrende, men også veldig givende.

Innspillingsprosessen var dermed annerledes enn bandet opplevde under arbeidet med It Ain´t Human.

- Da spilte vi inn albumet i Liverpool og brukte mye mer tid, jobbet mer målrettet med låtene og produksjonen. Denne gangen har vi tretten låter, de fleste spilt inn i Berlin, men noen også i Liverpool for å få den riktige dynamikken, sier Wilson.

- Det har blitt et lengre album, men også et album med en mye mer tilstedeværelse, en ekstra gnist som viser bandet fra flere sider, understreker vokalisten.

Bredde i låtvalg

Singelen On The Weekend ble sluppet i oktober og ble umiddelbart strålende mottatt fra fans, musikkpresse og ulike skribenter. Den viser bandets potensial til å skrive drivende gode rockelåter. Men albumet inneholder også The Cubicals bluesinspirasjoner fra blant annet Captain Beefheart og Tom Waits, samt mer popete 60-tallslåter og ballader.

- Vi føler at vi klarer å vise en større bredde på dette albumet. Selv om The Cubical sjelden slapper av live, ønsket vi å vise at vi også behersker andre typer låter, sier Wilson.

Arise Conglomerate slippes i dag 19. november 2012. Albumet distribueres av Musikkoperatørene og er å få kjøpt i alle formater hos din lokale musikkforhandler. Det kan også strømmes fra WiMP og Spotify.




Hør Arise Conglomerate i Wimp

Mer om The Cubical her.