Disse ble bekreftet i dagens slipp fra by:Larm: Turbonegro, John Olav Nilsen & Gjengen, Kråkesølv, Highasakite, Kaveh, Nils Bech, Taken By Trees (SE), Mariam The Believer (SE), Bombus (SE), CTM (DK), Tim Christensen (DK), Tako Lako (DK), Black Twig (FI) og French Films (FI).

Dette skriver festivalen om artistene:

Turbonegro (bildet) trenger vel strengt tatt ingen nærmere introduksjon, men la oss ta en liten recap, okke som: Denim-demonene med utspring fra Follos beryktede punkmiljø på 80-tallet har, med kortere kunstpauser, holdt deathpunk-fanen høyt hevet i en mannsalder og er utrolig nok kanskje på sitt aller beste noensinne i 2012. Overgangen til ny vokalist (Tony Sylvester) har tilsynelatende gitt bandet en ny vår, skal man dømme ut i fra både kritiker- og publikumsresponsen på det ferske albumet "Sexual Harassment", som toppet VG-lista og høstet høye terningkast i både inn- og utland.

Gatepoeten John Olav Nilsen og hans gjeng har med sitt tredje studioalbum på like mange år atter en gang begeistret både anmeldere og publikum i vårt langstrakte land. Med kritikerroste "Den eneste veien ut" og den påfølgende turnéen har Nilsen og bandkollegaene vist at de evner å utvikle sitt allerede særpregede og markante uttrykk på en svært god måte. Konserten på Sentrum Scene nå nylig ble sågar beskrevet som en av de beste konsertene på Sentrum Scene noensinne, og belønnet med terningkast 6 i Gaffa.

Nils Bech, som for øvrig varmet opp for John Olav Nilsen & Gjengen på nevnte Sentrum Scene-konsert, ser endelig ut til å ha laget albumet som skal ta hans unike popkunst til massene. "Look inside" ble nylig sluppet til heftig begeistring i norsk musikkprese, og høstet intet mindre enn fire toppkarakterer, deriblant fra Natt & Dag og Spirit. Når man i tillegg allerede vet at Nils Bechs liveshow er fullstendig usammenlignbart med alt du har hørt og sett før, er det duket for fest når Bech inntar vinterens by:Larm.

Bodøværingene i Kråkesølv har sjarmert mang en indiejente (og gutt) de siste par årene, og deres rykende ferske tredjealbum "Alle gode ting" ble belønnet med terningkast 5 fra både Dagbladet og NRK P3. Utgangspunktet for lydbildet er fremdeles gitarbaserte arrangementer med nordnorske tekster, men i kjent stil er spennvidden innenfor dette rammeverket stor. En begivenhetsrik høst for Kråkesølv hvor plateslipp, turné og musikalsk samarbeid med Karpe Diem har vært blant høydepunktene avsluttes i disse dager med årets siste konsert på Hulen i Bergen.

At Trondheimsbaserte Highasakite har hatt et vidunderlig år, er det få som kan bestride. Debutplata "All that floats will rain" høstet et skred av seksere og femmere, og festivalsommeren ble følgelig av den travle sorten. Øya, Hove, Slottsfjell, Pstereo og Iceland Airwaves fikk alle besøk av bandet, som i tillegg til by:Larm 2013 også er klare for Berlin Music Week og Berlin Festival. Bandet slapp nylig en selvtitulert EP worldwide, som har høstet massiv oppmerksomhet utenfor Norges grenser. Tidlig i 2013 slippes da også "All that floats will rain" i resten av verden, som altså ser ut til å ligge for denne trioens føtter i skrivende stund.

Bak navnet Taken By Trees skjuler Victoria Bergsman, tidligere vokalist i det svenske kanonbandet The Concretes, seg. Med to solide studioalbum i bagasjen er denne premissleverandøren av svensk kvalitetsindie nå aktuell med sitt tredje, titulert "Other Worlds". Plata er inspirert av en aldri så liten tur til Hawaii, hvor da også brorparten av skiva ble spilt inn. Det forventes med andre ord melodisk og sommerlig pop fra en av Sveriges aller beste låtskrivere og vokalister når hun inntar vinterens by:Larm.

Svenskiranske Mariam The Believer har en mer fargerik bakgrunn enn de aller fleste. Hun har blant annet jobbet som bingovert, reist hele den transsibirske jernbanen alene og turnert Sverige rundt forkledt som en mus da hun var ni år gammel. Hennes lett melankolske, artsy og særegne poplåter er vanskelige å plassere i en bestemt bås, men at det et par hakk mer radiovennlig enn det tidligere bandprosjektet Wildbirds And Peacedrums kan man trygt si.

De svenske rockerne i Bombus beskriver seg selv som Conan Barbaren med lesebriller. Både brains og power her altså, med andre ord. Den selvtitulerte debuten, som kom i 2010, ble hyllet fra fjern og nær og blant sine fans kan de regne ingen ringere enn Darkthrone-sjef Fenriz. Gutta har spilt utallige konserter siden den gang, deriblant på Nordpolen (!) og i alt fra flashy europeiske klubber til halvtomme lokaler for tyske motorsykkelgjenger. Nå er bandet snart klare med den etterlengtede andreskiva, og ifølge godt informerte kilder låter det på samme tid både hardere, mjukere, raskere og sløyere og sinnsykt mye bedre enn sin forgjenger.

CTM er den klassisk skolerte og danske Cecilie Triers soloprosjekt, hvor 30-åringen ifølge seg selv kanaliserer både avantgarde-artister som Laurie Anderson og mer poporienterte ting som åttitalls Leonard Cohen og Michael Jackson. Det høres meget spesielt ut på papiret, og heldigvis låter det da også både særegent og flott, som på singelen "Jewel". Med kun en EP å vise til, har CTM likevel fått mye positiv oppmerksomhet hjemme i Danmark og i den store bloggsfæren for øvrig.

Rapoppkomlingen Kaveh er bare 18 år, men har allerede rukket å gjøre seg svært så bemerket på den norske hiphop-scenen. Med sin helt spesielle og særdeles musikalske flow, tok han forrige by:Larm med storm. Like etter ble debutsingelen "Det er greit" listet på P3, og med samme låt gjorde han kort tid etter sin TV-debut i beste sendetid på NRK Lydverket. Sommeren gikk til å spille på festivaler som Øya, Slottsfjell og Hove, og med et kamerateam fra NRK på slep resulterte dette til slutt i dokumentarserien "Sju steg mot toppen". I disse dager er Kaveh i studio for å spille inn sitt debutalbum, og det er med store forventninger vi inviterer ham tilbake til by:Larm i 2013.

Danske Tim Christensen gjorde stor suksess på hjemmebane i sine yngre dager med bandet Dizzy Miss Lizzy, som han stiftet med sine skolekamerater i 1988. Og etter at bandet ble oppløst i 1998 har han gjort enda større suksess som soloartist. På samvittigheten har han fire soloalbum og utallige hits, som for eksempel "Right next to the right one", kjent fra den danske serien "Nicolai og Julie". Christensens melodiske, velskrevne og sofistikerte gitarpop gis akkurat riktig mengde pondus av hans faste backingband, The Damn Crystals, og det er rett og slett en dansk institusjon som kommer til by:Larm neste år.

Danskserbiske Tako Lako er ansett for å være et av de mest lovende bandene på lang tid i sitt hjemland, og deres unike miks av psykedelia og sigøynermusikk har da også sjarmert langt utover Danmarks grenser. Opptredener på flere festivaler, deriblant Glastonbury-festivalen og Roskilde har gjort at deres debutalbum "Through the mud" var svært så etterlengtet da det endelig så dagens lys i august i år. Forventningene ble sågar innfridd, og med et av årets sterkeste album i baklomma ønsker vi dem hjertelig velkommen til by:Larm.

De finske shoegazerne i Black Twig er like glade i fuzzgitarer som de er i den gode poplåta. Sleng litt folkrock og droning inn i miksen, og du får et særdeles spennende og særegent band som føyer seg pent inn i rekka av flotte, nye indieband fra Finland. Debutskiva "Paper trees" ble sluppet til stormende kritikerjubel tidlig i 2012, og bandet jobber for tiden med oppfølgeralbumet som ser ut til å se dagens lys en gang ut på høsten i 2013. Før den tid kommer de altså til oss og by:Larm, noe vi er meget fornøyde med!

Og apropos finsk indie: French Films og deres herlige miks av åttitalls new wave og surfrock er noe av det mest spennende vi har hørt fra Finland siden KXP slo gjennom for et par år siden. Bandet har høstet skryt for sin energiske og fengende rock fra blant annet Pitchfork, og er etter hvert blitt viden kjent som et strålende og intenst liveband. I fjor slapp de debutalbumet "Imaginary Future", og har i kjølvannet av dette turnert store deler av Europa, USA og Japan.