Slottsfjell er i full gang med bookingen til neste års festival, som vil gå av stabelen 18. - 20. juli, og i dag kom første artistslipp for Slottsfjell 2013. Allerede i går ble det klart at The Wombats vil dukke opp på festivalen til sommeren, og i dag ble det offentliggjort at de får følge av Kaizers Orchestra, Karpe Diem, Kvelertak, Razika, Black Debbath, Overthrow, Bendik, Sauropod og Anana.

Festivalen uttaler:

The Wombats er ikke norske sier du? Vel, med norsk bassist og som Slottsfjellfavoritter slipper vi The Wombats som et av de norske banda til festivalen i år.

Det har de siste årene vært et poeng for oss at det første artistslippet før jul skal være med å speile festivalens musikalske profil så godt som mulig. Det synes vi at vi har klart veldig bra i dette slippet, med god sjangerblanding, bredt, smalt og lokalt. Det er ikke ofte vi har hatt så mange internasjonale artister bekreftet allerede før jul, og synes derfor det er ekstra gøy å kunne presentere The Wombats allerede i vårt første slipp. Wombats er et av de banda flest av dere har ønsket dere tilbake til Slottsfjell i følge tilbakemeldinger på Facebook og i markedsundersøkelsene våre.

Vårt neste artistslipp blir sansynligvis rett over nyåret, og vil innholde først og fremst internasjonale artister. I tillegg kan vi melde av 3-dagerspass festivalpass til Slottsfjell 2013 nå er lagt ut for salg, og kan kjøpes hos Billettportalen.no fra og med i dag.


Kaizers Orchestra

Et siste farvel
Kaizers er Norges største band i øyeblikket og i 2013 setter de ut på sin siste signingsferd før de skal legge gassmaskene på hylla. Det var aldri noen tvil om at turen skulle gå innom Slottsfjell. De fikk fjellet til å riste da de tok Tønsberg med storm i 2011. Om Kaizers kommer til å gjenoppstå igjen etter den annonserte pausen gjenstår å se, men vi gleder oss i hvert fall til sommeren og et av Norges beste liveband, kanskje for aller siste gang i Vestfold.


Karpe Diem

Norges største hip-hop band
Det er ingen andre norske hip-hop band som har klart å oppnå den posisjonen Karpe Diem nå innehar. De viser muskler når de fyller Spektrum i Oslo 9. mars. Bandet har sterke låter, er dyktige live og kommer garantert til å skape stor feststemning når de spiller på Slottsfjell i sommer.


The Wombats

Bandet som flest ønsker til Slottfjell
The Wombats er det bandet som flest Slottsfjellpublikummere har ønsket seg til Slottsfjell 2013. Da vi spurte publikummet vårt på Facebook og på vår årlige festivalundersøkelse, gikk bandet overlegent av med seieren. Det var derfor utrolig gøy at de takket ja til å komme tilbake. Mer energisk fengende rock skal man lete lenge etter. Ikke umulig at dette kan bli en av høydepunktene på årets festival.


Kvelertak

Best på rock
Slottsfjell ble kåret til den beste rockefestivalen i fjor av Pyro/P3. Vi skal ikke være noe dårligere i år. Derfor slipper vi allerede nå det som er Norges desidert beste rockeband. Bandet kommer med den vanskelige andre plata på nyåret og vi har tyvlyttet. Dette blir rett og slett fantastisk!


Black Debbath

Norges beste stonerband til Slottsfjell
Den femte statsmakt og parlamentariske demokratis beste leverandører av tung, tung politisk rock er tilbake. Deres nye singel «Nei til runkesti på Ekeberg» ble akkurat sluppet, og i januar er det duket for deres sjette album med tittelen «Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner rock!». Vi sier ikke mer.


Razika

Bergen > Oslo
Ingen andre norske artister høres like fresht unge ut, både i tekst og melodi. Men samtidig høres Razika ut som ungdom som har levd tett på ei tung platesamling. Du har garantert hørt låter som Vondt i hjertet og deres nye monsterhit Oslo allerede. Ny plate er på vei og den er stappfull av hits. Det lover godt for konserten på Slottsfjell.


Bendik

Lyden av fremtiden
For deg som syns Gåte ble for rosemalt, og tenker at Seigmen trenger mer moderne arvtakere, har Bendik kommet. Ryktene om deres konsertopptredener har begynt å galoppere foran dem, og det med rette. Hos Bendik veves alle elementer sammen som stengene på ei viltvoksende årolilje, det være seg støy, heavy basslinjer eller svevende, skurrende gitarer.


Overthrow

Nytt og spennende
Overthrow er ikke lenger noen nykommer, men for veldig mange er det fremdeles et ukjent navn. Det vil nok endre seg i år. Etter grundig fartstid på NRK Urørt, har nå Overthrow tatt verden ved hornene og levert et debutalbum som beviser at de er det mest spennende og mest potente rockebandet fra Rogaland siden Kvelertak. Slottsfjell forventer store ting fra denne unge gjengen fremover.


Anana

Dypvannspop fra Nøtterøy
Anana spiller mørk dypvannspop blandet med en teskje optimisme, hvor inspirasjon er hentet fra artister som Fever Ray, Susanne Sundfør og Erykah Badu. Lyttere vil bli tatt med på en flytende, spekulerende og selvgranskende opplevelse omringet av en melankolsk atmosfære. Vi venter i spenning på plata som spilles inn før jul og som kommer i platehyllene i løpet av 2013.


Sauropod

Ny, minimalistisk rock
Sauropod er en trio som spiller ny, minimalistisk rock. Vakker melodi, grisete gitar og poetiske rariteter møtes til en energisk runddans. Medlemmene er musikere fra alskens kriker og kroker i Vestfold (Horten, Skoppum, Eidsfoss), som møttes på musikklinja i Sandefjord. Som liveband er Sauropod en dansbar, høylytt og til dels psykedelisk opplevelse, med dynamisk og variert låtmateriale!


Slottsfjell Offisiell Side