Han har blitt kalt musikernes musiker, denne singer/songwriter-legenden. Han har gitt ut skiver siden tidlig 70-tall og er kjent som en av folk/country-sjangerens virkelig store historiefortellere. Bob Dylan og Johnny Cash er blant de som har nevnt John Prine som en av sine største helter innen låtskriving.

Han platedebuterte i 1971 med "John Prine", en plate som stadig vekk er å finne på "tidenes beste album"-kåringer, og fortsatte med veldig solide album utover 70-tallet. Han hadde lite kommersiell suksess på 70- og 80-tallet, men ble alltid hyllet av sine likemenn, og mange av sangene hans ble covret av andre artister med stor suksess.

I 1991 fikk han endelig den oppmerksomheten og suksessen han fortjente. På albumet "The Missing Years", produsert av Howie Epstein og med gjesteopptredener av Bruce Springsteen, Bonnie Raitt og Tom Petty, vant han Grammy for Best Contemporary Folk Album. Albumet har senere blitt omtalt som John Prines "comeback-album".

Siden har han kommet med sporadiske soloplater. Den siste, "Standard Songs for Average People", gjorde han sammen med Mac Wiseman i 2007. I 2010 kom hyllestalbumet “Broken Hearts & Dirty Windows: Songs of John Prine” som inkluderte bidrag fra nyere storheter som The Avett Brothers, My Morning Jacket, Justin Vernon (Bon Iver), Conor Oberst, Drive-By Truckers, Justin Townes Earle etc. Denne line-upen sier det meste om statusen John Prine har blant den nye generasjonen folk-musikere.

Det er første gang på elleve år at John Prine besøker Norge. I 2002 var han i Oslo i forbindelse med “Concert for a Landmine Free World”, sammen med Emmylou Harris, Elvis Costello, Steve Earle og Nanci Griffith. Vi gleder oss veldig til et nytt besøk!

Sentrum Scene lørdag 2. mars 2013
Billetter i salg lørdag 8. desember kl. 10.00.