NICK CAVE & THE BAD SEEDS er headliner på Norwegian Wood fredag 14. juni, hvor de slår følge med Band of Horses som allerede er bekreftet samme dag. Det blir et meget velkomment gjensyn med Nick Cave, som hadde sin første og hittil eneste opptreden på Norwegian Wood i 2009.

Nick Cave & The Bad Seeds headliner også Bergenfest 13. juni.

18. februar slipper Nick Cave & the Bad Seeds sitt første album på fem år. Bandets 15. studioalbum har fått tittelen ”Push the Sky Away”, og er produsert av Nick Launay (Grinderman, Arcade Fire, The Cribs, Yeah Yeah Yeahs). Albumet er en subtilt fasinerende reise hvor moderne myter og vår tids kulturreferanser konfronteres med eldre, naturalistiske ideer og sannheter.



Søndag 16. juni får Rod Stewart selskap av CHARLES BRADLEY AND HIS EXTRAORDINAIRES i Frognerbadet.
Historien om Charles Bradley er en av de som nesten er for gode til å være sanne, - eller så utrolig at den ikke kan være annet enn sann, om du vil.
Charles Bradley albumdebuterte i 2011 i en alder av 63 år. En debut som tildels skyldes at han gjennom dagjobben som rørlegger ble satt til å reparere toalettene til plateselskapet Daptone i New York. En representant fra plateselskapet oppsøkte ham på kveldsjobben som sanger på en sliten klubb i Brooklyn. Der fikk han oppleve Bradleys strålende versjoner av klassiske soul-låter. Resten er historie…

Charles Bradleys stemme er ru, varm og sjelfull, utvilsomt formet av hans mange livserfaringer. Musikken er hentet rett ut av 60-tallet: Dette er sørstatssoul av ypperste, funky merke, en miks av klassisk Stax og Muscle Shoals. For tilhengere av James Brown og Sharon Jones, som han deler plateselskap med, er debutalbumet ”No Time For Dreaming” den rene gullgruven: soul anno idag blir ikke mer vellykket retro enn Charles Bradley.

Charles Bradley gjester Bergen og Bergenfest 15. juni.