Bandet bak hiter som ”Taxi Dancing”, “The radio has expressed concerns...”, “I could be a real winner” og “Let’s go dancing” er klare med sitt album nr 4, “All American”. Det har gått tre år siden sist. I mellomtiden har bandet etablert eget plateselskap og har dermed nådd et av sine store mål mens de har tatt pause fra rampelyset: Å bli et selvfinansiert, selvstendig prosjekt med full kunstnerisk kontroll. De har nå bygget plattformen de mener er nødvendig for fri utfoldelse – aldri mer instrukser fra platebransjens dresskledde og øltørste menn.

Grunnlaget for den befriende selvråderetten er hundrevis av konserter og konsertene kommer fremdeles til å være bandet kjernevirksomhet. Nye og uvanlige innslag kommer til å gjøre showene til hele forestillinger og ikke bare konserter. Showet er totalt fornyet med dristige elementer som erstatter korguttene de lenge var kjent for.

Idémessig er både albumet og konsertene basert på et ambivalent forhold til USA med alt det innebærer – ikke minst det faktum at vokalist Steven Wilson selv er halvt amerikansk, “og halvt anti-amerikansk”, som han selv sier.

Albumet har et tydeligere personlig preg enn deres tidligere utgivelser. Der hvor “Warszawa” og “Guns Tonight” tok for seg den kalde krigen og andre gigantiske tema, tar “All American” med lytteren ned på det personlige plan. De nære temaene underbygges med varmen i lyden fra Yngve Sætres produksjon, hvor alt er innspilt live i studio - til og med vokalen er spilt inn live sammen med bandet. Dette står i sterk kontrast til bandets tidligere innspillingsmetoder og gir en litt annen innfallsvinkel til låtmaterialet enn de har hatt tidligere.

Turnèliste:

25. januar – Elvarheim, Elverum
1. februar – Total, Tønsberg
2. februar – Tivoli, Moss
8. februar – Kvarteret, Bergen
9. februar – Folken, Stavanger
22. februar – Blæst, Trondheim
23. februar – Rockcity Cafe, Namos
8. mars – Rockefeller, Oslo
9. mars – Buddy Scene, Drammen

Billettsalget starter i dag, se respektive spillested for mer info.

Superfamily - Pay the price from Eirik Evjen on Vimeo.