Azelia Banks stormet inn på musikkmarkedet i fjor som et av de nye store navnene i 2012, og nå kommer hun Norge, nærmere bestemt Øyafestivalen.

Festivalen skriver:


AZEALIA BANKS (US)

Azealia Banks fra Harlem, New York er en ung artist mange har fulgt nøye de siste par årene. Hennes frekke stil og låter som L8R og 212 sørga for at hun fikk oppmerksomheten til medier, blogger og andre som er nysgjerrige på ny hiphop. Videoen til sistnevnte er sett over 30 millioner ganger det siste halvannet året. EPen 1991 kom rett før sommeren 2012, og kort tid etter ga hun ut mixtapen Fantasea. Debutalbumet Broke with Expensive Taste kommer nå i februar, på Interscope og Polydor..

Pitchfork har påstått at:

- …the hot-shot Harlem-based MC with a slyly aggressive flow became not just a rising star but a boundary-busting symbol of hip-hop’s ever-changing mores

I 2011 toppa hun lista over de kuleste folka NME visste om. Store og trendbevisste medier som New York Times, Spin og Dazed & Confused har brukt mye spalteplass på Banks tidlig i karrieren. Det har gått rykter om planlagte samarbeid med storheter som Kanye West og Lady Gaga. Hun ble dessverre nødt til å avlyse sin konsert på Øya i fjor, men til sommeren kommer hun til Middelalderparken. Banks har blitt en livefavoritt både hjemme i USA og i England. Nå kommer hun endelig til Norge for å vise oss hvorfor.