Uncle Acid & the Deadbeats gjør vidunderlig vridd rock & roll, dynket i glimt av psykedeliske farger og gjennomsyrete grooves. Knitrende med ujevnheter, som din utslitte “gjennom-alle-tiders” favoritt vinylplate skal låte, og veldig mye et produkt av fascinasjonen for vintage analogt utstyr. Raskt fikk deres album Blood Lust kultstatus blant verdens doom-broderskap.

Selv om Uncle Acid har blitt omfavnet av doomscenen, så legger Blood Lust inn like mye aksjer på melodien som i steinhogde riff. Den fuzza to-delte vokalharmonien fremkaller kjemiske minner om Neil Young eller Revolver-era Beatles.
Vinylalbumet har solgt ut flere opplag og går for skyhøye priser på ebay (700 pund). De er signet på kredlabelen Rise Above som gir ut deres oppfølger album Mind Control i mars.
Som hentet ut fra en gammel VHS skrekkfilm har Cambridge-baserte Uncle Acid & the Deadbeats klart beholde en verdig og gammeldags følelse av mystikk: de har spilt bare en håndfull spillejobber, få fotografier er i eksistens og onkel selv nekter å bruke telefon. Det stopper ikke deres to for lengst utsolgte shows i London å trekke fans fra hele kloden. Folk helt fra Japan til USA reiser ens ærend for begivenheten.
Dette er en “must see” begivenhet under Øya, så sørg for å kjøpe billett tidlig.

Uncle Acid & the Deadbeats spiller under Øyanatt på Parkteatret, Fredag 9. august.OM ØYANATT: Øyanatt er konserter og klubbkonsepter rundt omkring i Oslo sentrum etter at Middelalderparken stenger 23.00. Dette er altså en glimrende mulighet til å ta med seg den gode festivalstemninga inn i byen etterpå. Øyanatt lages i samarbeid med de beste arrangørene og klubbene i Oslo. Grunnet varierende forutsetninger og behovet for at arrangørene skal få disse konsertene/klubbkonseptene til å gå rundt på egenhånd, gjør det ikke mulig å inkludere Øyanatt i festivalpasset. Gyldig Øya-billett til den aktuelle dagen (evt festivalpass) gir rabatt på Øyanatt-arrangement.