Oslo Ess

Med sin skitne gaterock og norskspråklige punkpoesi har Oslo Ess etablert seg som et av Norges beste liveband. Debuten Uleste Bøker og Utgåtte Sko var tøff og energisk og hentet inn både Spellemannsnominasjon og solgte ut Rockefeller. Midtveis i 2012 kom andreplata Verden på nakken, venner på rygget til stående ovasjoner og tilnærmet toppkarakter i de fleste medier.
 
Bandet er helt klart inspirert av den store punkbølgen fra California på 90-tallet hvor band som Rancid, Bad Religion og Social Distorison regjerte stort. Man kan også spore elementer fra blant annet Bruce Springsteen og Rolling Stones og selvsagt våre egne norskspråklige Raga Rockers og Jokke & Valentinerne.

Uncle Acid & The Deadbeats (UK)

Engelskmennene i Uncle Acid & The Deadbeats er som hentet ut fra en skrekkfilm med blod, horror og mystikk. Deres tredje album Mind Control er ventet i april, og er et konseptalbum hvor ugjerningene til Charles Manson og Jim Jones står i fokus. Bandet serverer melodiøs rock & roll, gjennomsyret av bloddryppende grooves og tunge, mystiske riff.

Bandet har i løpet av kort tid blitt et kultband innenfor sin sjanger, og høstet oppmerksom fra hele verden. Deres tidligere album vurderes allerede som verdifulle samleobjekter på Ebay.




Buktafestivalen

Oslo Ess
Uncle Acid & The Deadbeats