A$AP Rocky er for tiden en av verdens mest populære rappere og toppet Billboard-lista med sitt siste album, "Long. Live. A$AP", da det kom ut i januar. Artisten fra Harlem i New York blir av mange utpekt som metropolens musikalske redningsmann og har vært en viktig del av å sette New York på hiphop-kartet igjen. I dag ble det klart at A$AP Rocky kommer til Hovefestivalen denne sommeren. Han spiller på festivalens hovedscene, fredag den 5. juli.

– A$AP Rocky er en svært etterspurt artist blant publikummet vårt, og utfyller på mange måter hiphop-programmet vårt, som allerede inneholder fremmadstormende New York-navn som Joey Bada$$ og Flatbush Zombies. Dessuten har han jo jobbet med 2Chainz, som også står på plakaten, sier bookingansvarlig i Hove, Toffen Gunnufsen.

Harlem-rapperen dannet i 2007 kollektive A$AP Mob med en gjeng rappere, produsenter og musikkvideoregissører. Etter en rekke låter og mikstaper ga han debutalbumet "Live. Love. A$AP" i 2011, et album som ble hans store gjennombrudd. Rocky har jobbet tett med artister som Kendrick Lamar, Drake, Florence Welch fra Florence+The Machine og har til og har samarbeidet med elektro-stjernen Skrillex. "Long. Live. A$AP" gikk rett til topps på Billboard-listene da det kom ut i januar 2013.



Nye storslipp fra Hove er ventet rett over påske.

Tidligere i dag ble det også kjent at r n' b-artisten How To Dress Well kommer til Hove

Hovefestivalen går av stabelen mellom 2. og 5. juli og har foreløpig navn som Kings of Leon, Calvin Harris, Phoenix, Volbeat, The Script, Crystal Castles, Macklemore & Ryan Lewis, 2Chainz, Bullet for My Valentine, Jake Bugg, Joey Bada$$, Flatbush Zombies og Modestep på programmet.

Flere artister vil bli sluppet i ukene som kommer.