Hovefestivalen har i dag gleden av å presentere Frank Ocean som headliner til årets utgave av festivalen. Den 25 år gamle amerikaneren har i løpet av de to siste årene blitt en superstjerne som stadig overskrider musikalske grenser og konvensjoner. I februar mottok Frank Ocean to Grammy-priser, blant annet en for sitt debutalbum, "Channel Orange", et album som var en gjenganger på toppen av listene over årets album i 2012. Torsdag 4. juli besøker Frank Ocean Tromøya og Hovefestivalen for første gang.

– Dette er en booking vi har jobbet hardt med å få til og en artist vi har ønsket oss i flere år. Frank Ocean er en banebrytende kunstner med svært bredt nedslagsfelt, så på mange måter er han en perfekt festivalartist. Ekstra gøy er det at dette er en av få eksklusive antall festivaljobber han gjør i sommer, og blant de første større jobbene han gjør i Europa, sier bookingansvarlig i Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen.

Frank Ocean fikk sitt store gjennombrudd med mikstapen "nostalgia, ULTRA" som han la ut til gratis til nedlastning på i 2011. Inntil da hadde han jobbet som låtskriver for blant andre John Legend, Justin Bieber og Beyonce etter at studioet hans i New Orleans hadde blitt tatt av orkanen Katrina i 2005. Som del av rap-kollektivet OFWGKTA var han svært delaktig i gruppas gjennombrudd i 2010, men var ikke med da gruppen besøkte Hove i 2011. Frank Ocean har også bidratt på den Grammy-vinnende låta "No Church in The Wild" med Jay-Z og Kanye West.

"Channel Orange" ble en ubetinget suksess da den kom ut i juli i fjor. Her hjemme gikk albumet til topps på VG-lista og albumet ble kåret til årets album av blant andre The Guardian, Los Angeles Times, Spin og i The New York Times.Hovefestivalen går av stabelen mellom 2. og 5. juli og har foreløpig navn som Kings of Leon, Calvin Harris, Phoenix, Volbeat, The Script, A$ap Rocky, Crystal Castles, Macklemore & Ryan Lewis, 2Chainz, Bullet for My Valentine, Jake Bugg, Joey Bada$$, Flatbush Zombies og Modestep på programmet. Flere artister vil bli sluppet i ukene som kommer.Frank Ocean gikk av scenen på Øya